Sverige presenterar EM-tröjan – och avslöjar spelarnas styrkor

Sommarens EM-tröja är presenterad.

Samtidigt släpper landslaget även en guide på hur de andra lagen ska stoppa de svenska spelarna – framtagen av landslagets egen matchanalytiker Anders Eriksson.

– I analysen avslöjar vi exakt hur vi vinner, hur vi spelar och hur motståndarlagen – kanske – har en chans att slå oss, säger forwarden Stina Blackstenius i ett pressmeddelande.

9 juli spelar Sverige sin premiärmatch i sommarens EM mot Nederländerna.

I dag presenterades tröjan det svenska landslaget ska spela i – och en kaxig hälsning.

Matchtröjan innehåller nämligen de svenska spelarnas styrkor och lagets speltaktik.

– Det svenska damlandslaget har goda möjligheter att ta hem hela mästerskapet. Den digitala analysen av laget och de individuella spelarna skickar en passning till motståndarlagen. Nu kan de själva beställa landslagströjan för att ha en chans att utmana dem i EM, säger Anders Eriksson.

Stina Blackstenius i EM-tröjan.
Stina Blackstenius i EM-tröjan.

”Bättre än någonsin”

Även hos Stina Blackstenius är tron på en framgångsrik mästerskapssommar stor.

– Vårt lag är bättre än någonsin, och vi går in i EM med pepp och självsäkerhet. I sommar hoppas vi att hela svenska folket står bakom oss, det är en stor tid för vårt lag, säger landslagsstjärnan.

Guiden som Anders Eriksson tagit fram på det svenska landslaget finns även på internet. Att han har full koll på landslaget råder det inga tvivel om. I en tidigare intervju med Sportbladet hyllades han av Magdalena Eriksson.

– Vi är ett litet gäng som ofta sitter med Anders efter matcher och tittar på vad vi kunde ha gjort bättre. Anders hjälper oss extremt mycket i vår förberedelse och gör att vi kan komma in till en match och känna att vi är hundra procent förberedda. Det vi ska veta, vet vi, sa Magdalena Eriksson då.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.