Grekiska motståndarens ursäkt till Isak

Tacklingen var stenhård.

Alexander Isak fick straff och en grekisk ursäkt.

– Han kom till mig bara några minuter efteråt, säger den svenska anfallsstjärnan.

Efter en blek och uddlös svensk första halvlek var det fördel Grekland.

Laget hade prickat stolpen och spelat sig igenom det svenska laget.

Men sedan kom den blågula vändningen en bit i andra halvlek.

Sverige fick en straff när mittbacken Konstantinos Mavropanos stod för en sen tackling som fällde Alexander Isak som löpte i djupet och Emil Forsberg var säker från straffpunkten när han rullade in 1-0 intill den vänstra stolpen.


Bank efter segern: Välkommen hem till Alexander Isak

Betyg: De var bäst i Sveriges seger mot Grekland


Sågades rejält

Konstantinos Mavropanos, hemmahörande i Stuttgart, blev oerhört besviken på sin individuella aktion och han sågades rejält av andra.

– Det här är ett smått overkligt ingripande av den grekiske backen. Isak kan ju inte göra någonting och han klipper honom i två delar, säger tv-experten Kim Källström till CMore.

– Han ska nog undvika att gå på videogenomgången i kväll. Det där är en fruktansvärt dålig insats. Han sätter Grekland i ett dåligt läge.

Alexander Isak berättade efter matchen att han hade kontakt med sin motståndare direkt efter händelsen. Konstantinos Mavropanos gick fram till den svenska matchhjälten.

– Han kom till mig bara några minuter efteråt. Jag tyckte att det var onödigt av honom att komma in så där hårt, bollen var på väg ut ändå. Men det var till vår fördel, säger Alexander Isak.

”Fantastisk match”

Greklands Konstantinos Mavropanos var otröstlig efter matchen. Han stöttades av sina lagkamrater och av lagets förbundskapten John van't Schip 

– Jag har pratat med alla killar och även individuellt med honom och jag sa till honom att han spelade en fantastisk match, även om han gjorde ett avgörande misstag. Det var inte nödvändigt tycker jag, men jag tror att vi måste lära för de här misstagen för att ta nästa steg. Man lär sig från matcher som de här, säger Greklands förbundskapten John van't Schip.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.