Dahlin klev av i halvtid – Thomassons förklaring

LONDON/STOCKHOLM. MFF-målvakten Johan Dahlin utgick i halvtid mot Chelsea.

Ett oroande byte med tanke på den allsvenska guldstriden.

– Han var lite sliten, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Malmö FF:s målvakt Johan Dahlin, 35, släppte in två mål i första halvlek borta mot Chelsea i Champions League.

När laget stegade ut till andra halvlek på Stamford Bridge var han ersatt av Ismael Diawara. Det blev till slut förlust med 0–4 och efteråt berättade MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson att det inte bara rörde sig om att vila målvakten.

– Han mår nog bra. Förhoppningsvis mår han bra. Det är första rapporterna jag har fått efter matchen. Vi har så klart gjort en del ändringar med tanke på söndagens match i allsvenskan också, säger han.

Laget spelar borta mot Varberg på söndag.

”Han tog rätt beslut”

För att klargöra, rör det sig om en skada på Dahlin?

– Han var lite sliten. Jag tycker han tog rätt beslut (att kliva av). Han är förhoppningsvis spelklar till helgen.

MFF gjorde totalt fem byten. Veljko Birmancevic klev också av i halvtid. Sergio Pena, Anders Christiansen och Jo Inge Berget byttes ut senare i andra halvlek.

Dramatisk guldstrid

Allsvenskan ser ut att få en dramatisk upplösning. Efter senaste omgången står Malmö FF, Djurgården och AIK samtliga på 44 poäng.

– Just nu är det inte så roligt. Det är inte många leenden i omklädningsrummet. Men vi har en viktig match på söndag. När vi reser hem i morgon ska vi hålla våra huvuden högt och se fram emot söndagen, säger Anders Christiansen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.