Spelmissbruk

Jesper Karlström drabbad av spelberoende: ”Mår skit”

Av: 

Mattias Karlsson

FOTBOLL

Jesper Karlström var drabbad av spelberoende när han spelade i Djurgården.

Sommaren 2018 var han på botten efter att ha dragit på sig en miljonskuld.

– Jag var så långt nere i skiten att jag nästan inte hade några alternativ, säger den 26-årige mittfältaren i Lundhs podcast.

Det var drygt tre år sedan som Jesper Karlström sökte hjälp för sin spelproblematik, efter att ha dragit på sig en miljonskuld.

Nu vill tidigare Djurgårdskaptenen berätta om problematiken i förhoppningen om att andra ska få insikter i sitt beteende och att det ska hjälpa dem.

Till slut kände sig Jesper Karlström tvungen att berätta och fick hjälp av sportchefen Bosse Andersson och vd:n Henrik Berggren i Djurgården samt sin familj.

– Jag var så långt nere i skiten att jag nästan inte hade några alternativ. Jag berättade för en person i Djurgården som man kunde prata med. För det var verkligen kört liksom. Jag försökte ta mig ur det på egen hand ett tag men sen var jag verkligen på botten, säger Jesper Karlström.

”Mästare på ljuga”

Spelandet började i 15-årsåldern, nu är han skuldfri och spelar inte längre efter att ha fått hjälp och stöd.

Så här i efterhand känner han också hur det påverkade honom som fotbollsspelare.

– Det är klart att när du inte sover så mycket på nätterna, kommer till träningen och mår skit, sedan tänker på det under träningen, så är det klart att det påverkade mig. Man blev en mästare på att ljuga. Jag kunde komma in glad till träningen fast man mådde skit. Man spelar på mobilen också så det är lätt att dölja helt enkelt. Man skäms ju, det är ingenting man är stolt över att visa upp hur mycket pengar man har förlorat, säger Jesper Karlström.

För knappt ett år sedan flyttade Jesper Karlström till Lech Poznan i den polska ligan, där han nu är inne på sin andra säsong och hela tiden varit ordinarie i startelvan.

Jesper Karlström.
Publisert:

LÄS VIDARE

Fall framåt – om man är generös

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Spelmissbruk

Jesper Karlström

Djurgårdens IF Fotboll

Fotboll