”Vi är världens bästa lag”

Emma Holmgrens Lyon förlorade mot PSG: ”Klart man vill ta allt”

 Emma Holmgren.
Emma Holmgren.

PARIS. Emma Holmgren fick det hett om öronen i mötet med PSG. När Christiane Endler fick gå ut skadad i första halvlek fick svenskan ta plats mellan stolparna.

Trots tre insläppta mål ser Holmgren ljust på läget.

– Det är klart man vill ta alla bollar, men jag har inte spelat match på ett tag, säger hon till Sportbladet.

Följ ämnen i artikeln

Det var i slutet av andra halvlek som Lyons målvakt Christiane Endler tvingades kliva av prestigemötet med PSG skadad. Det var efter en vacker parad och krock med PSG-anfallaren Marie-Antoinette Katoto några minuter tidigare som chilenskan skadades. I hennes ställe fick Emma Holmgren hoppa in. Holmgren värvades till den franska superklubben i somras och hade hittills bara gjort en ligamatch och några träningsmatcher för Olympique Lyonnais.

– Det är klart att jag kände mig redo, men jag har aldrig varit i den situationen tidigare att komma in mitt under match. Det var bara hoppa in och börja spela på en gång. Mer jag har inte spelat matcher på ett tag och inte är i så bra matchform, säger Holmgren till Sportbladet efter 3–0-förlusten i Paris.

För svenskan fick alltså släppa tre bollar förbi sig i andra halvlek och se sin nya klubb åka ut ut franska cupen redan i åttondelsfinal. En ovan situation för Lyon, som rankats som världens mest överlägsna idrottslag alla kategorier de senaste femton åren.

– Vi är inte direkt vana att förlora, det är en annorlunda situation. Och det är aldrig kul att förlora matcher. Jag får titta i efterhand om jag kunde gjort mer på något av målen.

”Vi världens bästa lag”

Vad säger du till dem som ser slutet på en epok, med ett Lyon som är svagare än tidigare?

– Har vi alla spelare hela och friska så är vi världens bästa lag. Tyvärr har vi åkt på många långtidsskador och andra skador, det är det som gör det lite svårt för oss just nu. Förutom det tycker jag att vi är ett bra lag. Och en bra grupp.

Emma Holmgren har klivit förbi den förra landslagsmålvakten Sarah Bouhaddi i Lyons interna hierarki och är för stunden nöjd med sin situation. Förstamålvakt Endler utsågs förra året till världens bästa.

– Jag försöker visa på varje träning att jag gör mitt bästa, sen är det upp till tränaren. Det känns bra när man får chansen efter Endler och får spela lite. Jag trivs jättebra i klubben och laget, de har varit väldigt välkomnande. Det är annan kultur och högre kvalitén, men det har känts väldigt bra.

Lyon leder franska ligan, tre poäng före PSG.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.