Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo återtar lönetronen från Lionel Messi

Av: 

Simon Eld

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo blir världens bäst betalda fotbollsspelare.

Portugisen petar ner rivalen Lionel Messi från tronen.

Den amerikanska tidsskriften Forbes avslöjar nu de tio bäst betalda stjärnorna.

Under tisdagen publicerade den amerikanska tidsskriften Forbes sin årliga lista på de tio fotbollstjärnor som får bäst betalt.

Efter en sommar med en rad övergångar för några av världens bästa spelare, är det inte konstigt att det har skett lite förändringar.

Två av dessa är världsfotbollens absolut största, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. De har länge tävlat om troféer och personliga rekord. Kanske även om vem som fyller på bankkontot mest under året. Nu har vi svaret.

Lionel Messi

Efter en dramafylld sommar blev Lionel Messi till slut tvungen att lämna FC Barcelona. Den katalanska klubben hade med sina ekonomiska problem inte längre råd att betala stjärnans enorma lön och samtidigt hålla sig inom den spanska ligans regelverk.

Messi flyttade istället till Paris Saint-Germain och kan nu fortsätta håva in pengar i mängder. Enligt Forbes sammanställning ska den 34-åriga argentinaren nu tjäna runt 650 miljoner kronor innan skatt, under säsongen. Det är bara genom hans kontrakt med PSG. Utöver detta beräknar Forbes att anfallaren kommer få 300 miljoner kronor ytterligare genom olika typer av sponsoravtal med bland annat Adidas, Pepsi och Budweiser.

Totalt landar alltså summan på runt 950 miljoner kronor, en summa som däremot inte gör att Messi behåller sin plats som den bäst betalda fotbollsspelaren.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har efter sin flytt till Manchester United och ett fortsatt ökande av sin egna portfölj av CR7-produkter nu gått om sin argentinska rival.

Ronaldo kommer enligt Forbes lista att tjäna totalt över en miljard kronor under säsongen 2021/22, innan skatt. Mer exakt, en miljard och 86 miljoner kronor. Men 36-åringen går inte om Messi tack vare sin lön i sin nya klubb. Den ligger på cirka 600 miljoner kronor, 50 miljoner mindre än Messi.

Däremot har portugisen genom sina sponsoravtal och sitt egna varumärke en ytterligare inkomst som landar på nästan 480 miljoner kronor innan skatt.

Utöver dessa två världsstjärnor hittar man även de två andra spelarna i PSG-trion högt upp på listan, Kylian Mbappé och Neymar Jr. Totalt ska Parisklubben enligt Forbes siffror betala cirka en och en halv miljard kronor under säsongen i löner till trion.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Cristiano Ronaldo tjänar bäst av alla fotbollsspelare i världen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Ryder Cup 2021 – allt om golftävlingen mellan Europa och USA

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Cristiano Ronaldo

Lionel Messi

Fotboll

Forbes