Lisa De Vanna

Lisa De Vanna sågar Tony Gustavsson

Av: 

Erik Ekerlid

FOTBOLL

Australiens kanske bästa spelare genom tiderna, Lisa De Vanna, lägger ner fotbollskarriären.

Den tidigare AIK-och Linköpingsspelaren riktar nu skarp kritik mot Australiens förbundskapten Tony Gustavsson, som inte tog ut henne till OS.

– Vad mer ska jag göra? Böna och be? Jag bönar och ber inte för att få spela för mitt jävla land, säger hon till ESPN.

Lisa De Vanna har ett imponerande CV. Förutom AIK och Linköping har anfallaren representerat klubbar som Fiorentina, Orlando och Sydney FC. Dessutom har hon stått för imponerande 47 mål på 150 landskamper, och räknas som en av landets bästa genom tiderna.

Lisa De Vanna.

Slutet i landslaget blev dock ingen dans på rosor. Efter att Tony Gustavsson tog över ”The Matildas” beslutade han att utelämna De Vanna ur truppen till OS i Tokyo. Något som De Vanna tog hårt.

– Tony sa att jag inte spelade med tillräcklig intensitet. Jesus, vet han ens att det är intensitet som driver mig?

– Han sa att jag inte jobbar hem tillräckligt. Sam Kerr jobbar aldrig hem! Varför skulle jag förändra mitt spel så sent i min karriär? Vad mer ska jag göra? Böna och be? Jag bönar och ber inte för att få spela för mitt jävla land, säger hon till ESPN.

De Vannas sista säsong i australiska W-League blev desto mer lyckosam. Hennes lag Melbourne Victory tog hem ligatiteln, och De Vanna stod för årets mål med en soloräd från egen planhalva.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Australien vidare till semifinal efter stor dramatik

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lisa De Vanna

Sam Kerr

Fotboll