Landslaget dissar superstjärnornas ”Förlåt mig”-trend

Manchester United-stjärnorna missade en passning och en straff – och förklarade sig via långa inlägg på Instagram.

Den trenden verkar inte få fäste i svenska landslaget.

– Jag hade inte bett om ursäkt, säger Alexander Isak.

Jesse Lingard missade en passning och Young Boys kunde göra 2–1 i Champions League på tilläggstid.

Nio dagar senare missade Manchester United-kollegan Bruno Fernandes en straff i 0–1-förlusten mot Aston Villa i Premier League.

Gemensam nämnare?

Båda spelarna förmedlade långa och detaljerade förklaringar och ursäkter till missarna dagen efter via sina Instagramkonton.

Missade lägen räknas inte

Sportbladet frågade några av herrlandslagets spelare om de också på ett likartat kan komma att be om ursäkt för missar i matcherna.

– Nej, inte om du frågar mig. Jag gör misstag – och jag kommer göra mål också, säger Robin Quaison med ett snett leende.

Alexander Isak:

– Jag är inte den som dömer. Folk får göra vad de vill, men jag hade inte bett om ursäkt för en sådan sak.

– Självklart finns det vissa grejer som man kan be om ursäkt för. Har man tagit ett rött kort i en viss situation så kan det vara så, men det finns gränser. Men inte för att man har missat ett läge. I alla fall inte för min del. Sedan får folk göra som de vill, säger Alexander Isak.

Har du bett om ursäkt för någon miss eller något du gjort i en match?

– Nej, inte vad jag kommer ihåg, säger Isak.

Mittbacken Marcus Danielson bad i somras om ursäkt när han skadade ukrainaren Artem Besedin, fick rött kort och Sverige åkte ur EM i åttondelsfinalen.

– Självklart är jag väldigt ledsen att han fick den skadan han fick. Tyvärr är det sådant som händer, att spelare blir skadade, säger Kinaproffset.

Här är skillnaden

Men det är stor skillnad mellan att be om ursäkt för en närkamp som ger en svår skada – och en miss.

– Det är en del i sporten att man missar passningar, att man missar straffar, att göra misstag. Jag vet inte om man ska behöva be om ursäkt för det. Alla går in på planen för att göra sitt bästa men sedan sker misstag, säger Marcus Danielson och får medhåll av sin blivande mittbackspartner (?), Joakim Nilsson:

– Misstag kommer fortsätta att hända. När man gör något bra så hyllas man, när man inte gör något bra kommer det alltid finnas folk som snackar skit om dig. Jag tycker inte att man vid sådana tillfällen ska behöva gå ut och be om ursäkt, säger Arminia Bielefeldförsvararen.

Sverige möter Kosovo på lördag 18.00

Alexander Isak.
Alexander Isak.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.