Under utredning efter sin intervju

Jude Bellingham kan straffas

Jude Bellingham var rasande på domaren.

Nu riskerar 18-åringen att straffas för sitt utspel i en tv-intervju efteråt.

– Han konstaterade bara fakta, säger sportchefen Michael Zorc.

Borussia Dortmunds spelare och ledare kokade av ilska efter lördagens 2–3-förlust mot Bayern München. Detta sedan gästerna fått en tveksamt dömt straff i den 77:e minuten där Robert Lewandowski sedan dunkade in det avgörande målet.

I en tv-intervju efteråt gick Dortmunds engelske stjärnspelare Jude Bellingham till attack mot domaren Felix Zwayer.

Dömd för matchfixning

Zwayer har ett skamligt förflutet. År 2005 var han inblandad i en stor matchfixningsskandal och stängdes av i sex månader efter att ha tagit emot en muta på 300 euro.

– Titta på några av domsluten i den här matchen. Om man låter en domare som varit involverad i matchfixning döma den största matchen i Tyskland … vad tror ni händer då?, sa Bellingham i tv-intervjun.

Under utredning

Nu riskerar 18-åringen att straffas.

Marco Haase, som sitter med i disciplinnämnden i DFB (tyska fotbollförbundet), bekräftar att en utredning mot Bellingham har startats.

En överreaktion, menar Dortmunds sportchef Michael Zorc som tar sin spelare i försvar.

– Killen är 18 år gammal och pratar i stridens hetta efter en hetlevrad match. Han konstaterar bara fakta. Jag ser inte hur det skulle bryta mot reglerna. Vi står bakom honom, säger Zorc enligt Goal.

Jude Bellingham.
Jude Bellingham.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.