Makalösa CL-starten: 18-3 (!) i målskillnad

FOTBOLL

Den första Champions League-omgången blev en braksuccé för England.

Lagen tog 13 av 15 poäng – med totalt 18-3 i målskillnad.

– Fantastisk laginsats, säger Sergio Agüero efter Manchester Citys 4-0-kross mot Feyenoord.

– Enormt viktigt, säger Harry Kane efter Tottenhams 3-1-seger mot Dortmund.

Senast ett engelsk lag vann Champions League var säsongen 2011/12 då Chelsea, mycket överraskande, gick hela vägen.

Därefter har det gått tungt och inget lag har nått final.

Så kanske det inte blir den här gången heller – men starten bådar i alla fall gott.

Tisdagskvällens fullpott – där Chelsea slog Qarabag med 6-0 och Manchester United slog Basel med 3-0 – följdes i går upp av ännu en lyckad kväll.

Stora siffror

Tottenham – som har haft svårt att vinna på Wembley – lyckades skrämma bort sitt ”spöke” då man slog Borussia Dortmund med 3-1 i en match som innehöll det mesta.

– Det här var en enormt viktig seger. Det är kvällar som den här, på Wembley, som vi behöver. Vi måste dra fördel av att spela på hemmaplan. I fjol lyckades vi inte göra det och därför gick det inget bra i Europa, säger Kane i Viasat efteråt.

Manchester City, i sin tur, hade inga som helst problem borta mot holländska Feyenoord utan vann med hela 4-0 efter två mål av backen John Stones, ett av Gabriel Jesus och ett av Sergio Agüero.

”Alltid skönt att inleda med en seger och det känns ännu bättre att göra det med en sådan här fantastisk laginsats”, skriver Agüero på twitter.

Enda poängtappet

Det enda engelska poängtappet kom på Anfield.

Liverpool ledde med 2-1 mot Sevilla och fick chansen att göra 3-1 från straffpunkten – men Roberto Firmimo missade och i stället kunde gästerna från Spanien kvittera till 2-2.

– Vi borde ha försvarat oss bättre. Samtidigt kunde vi ha gjort fyra, fem eller sex mål i den här matchen, säger tränaren Jürgen Klopp.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.