”Jag är lite knäpp ibland - men jag tror vi klarar det”

FOTBOLL

AFC Eskilstuna skrek efter tre poäng mot Gif Sundsvall - men det blev noll.

Det gör att uppförsbacken är enorm för den allsvenska tabelljumbon.

– Jag är lite knäpp ibland, men jag tror att vi klarar det. Vi behöver komma in i en winning streak, den kommer nu, säger AFC:s Omar Eddahri.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
Eddahri.

Teoretiskt sett finns det en möjlighet. Men AFC Eskilstuna hade behövt tre poäng hemma mot Gif Sundsvall för att ha en god möjlighet att spela till sig ett allsvenskt kontrakt 2018.

Tidigt mål av Hallenius

Linus Hallenius förstörde kvällen för AFC Eskilstuna med två mål.

Anfallaren öppnade målskyttet i fjärde minuten. David Batenero stod för en fin boll i djupled där Eric Larsson sedan kunde ge Hallenius öppet mål. Han rullade in 1–0, hans sjätte allsvenska mål 2017.

I den 77:e minuten rullade Hallenius in 2–0 i öppet mål. Mellan målen hade AFC Eskilstuna skapat en mängd målchanser utan att få in bollen. William Eskelinen, som ersatte skadade Tommy Naurin, stod för flera bra räddningar.

Det dröjde fram till den 93:e minuten innan AFC Eskilstuna fick in bollen. Omar Eddahri ordnade slutresultatet 1–2.

– Vi skapar tillräckligt mycket för att vinna matchen. Det känns som att de har tre-fyra vass lägen och gör två mål. Det känns som vi har tio chanser, men får inte in bollen. Vi är elva som ska göra det därute, stämmer det inte för alla så vinner man inte sådana här matcher. Jag tycker vi var bättre i dag, men det handlar om att göra mål, säger Eddahri.

Tolv poäng upp till nytt kontrakt

Förlusten innebär att AFC Eskilstuna står kvar på tolv poäng i botten av den allsvenska tabellen. Med sju matcher kvar av serien har laget åtta poäng upp till Jönköping Södra på kvalplats.

– Chansen finns fortfarande, det är det som är så sjukt. Jönköping är inte omöjligt, men vi måste komma i någon sjuk winning streak – och det måste hända nu. Allt är fortfarande möjligt. Men vi måste gräva djupt, om vi ska fixa det här, säger Eddahri.

Så du tror att ni klarar allsvenskt kontrakt?

– Jag är lite knäpp ibland, men jag tror på det. Många har räknat bort oss, men jag ser inte det som möjligt. Jag kanske är knäpp. Vi behöver komma in i winning streak och jag tror den kommer nu.

Gif Sundsvall, som kämpar med ekonomiska bekymmer, har 25 poäng efter 23 omgångar.

ARTIKELN HANDLAR OM