”Är så klart stora avbräck för oss”

Foto: BILDBYRÅN
Jonas Olsson och Aliou Badij missar stormötet.
FOTBOLL

Jonas Olsson, Kevin Walker och Aliou Badji.

Två brandskattade lag drabbar samman när Djurgården åker till Gamla Ullevi.

– Det är tunga avbräck för oss, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Läget är inte mycket bättre på västkusten. IFK Göteborg kommer till spel med få försvarsspelare i truppen. Viktige Thomas Rogne är vadskadad, unge mittbackstalangen Kristopher Da Graca avstängd och nye vänsterbacken Sam Adekugbe ur spel på grund av en lårskada.

Rutinerade David Boo Wiklander kommer behöva samla ihop backarna som finns att tillgå och försöka bygga ett starkt försvar.

– För mig är det oerhört inspirerande att få möjlighet att bistå dem i början av deras seniorkarriär genom att stötta och backa upp, säger han till klubbens hemsida.

”Låter kanske osexigt”

Det mesta tyder på att August Erlingmark kliver ner som mittback och att Billy Nordström tar vänsterbacksplatsen. Trots de defensiva avbräcken är det just försvarsspelet som Alf Westerberg hoppas mest på inför matchen.

– Det låter kanske osexigt, men det handlar åter om att sätta vårt försvarsspel samtidigt som vi är framåtlutade och aggressiva längre upp i banan.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Göteborgs mittbackstalang Kristopher Da Graca är avstängd.

I Djurgården är viktiga pjäser i centrallinjen ur spel: mittbacken Jonas Olsson, slitvargen på innermittfältet Kevin Walker och derbymålskytten tillika anfallaren Aliou Badji.

– Jonas, Kevin och Badji är ju borta och det är klart att det är stora avbräck för oss. Men vi har andra bra spelare som kommer att gå in och göra ett lika bra jobb på de positionerna, säger Özcan Melkemichel till Djurgårdens hemsida.

”Har sett starka ut”

Melkemichel har förstås noterat Blåvitts stigande form och väntar sig en svår bortamatch.

– De har sett starka och stabila ut på sistone och hade en riktigt bra match där de spelade 2-2 mot Malmö FF borta senast. Innan dess hade de starka resultat mot AIK, Häcken och Elfsborg så de har fått en ny energi i laget. Det syns på deras sätt att spela; de jobbar, krigar och kämpar för varandra.