Allsvenskan i fotboll

Blåvitt tvingas flytta – igen

Av: 

Ibraheem Alsalman

FOTBOLL

Först hände det mot Elfsborg.

Nu tvingas IFK Göteborg att återigen flytta sin match mot Helsingborg.

Gamla Ullevis hybridgräsmattan är fortfarande inte i godkänt skick.

–  Det här är inget vi varken hade önskat eller förväntat oss, säger klubbdirektören Max Markusson.

Blåvitt fick flytta på sin premiär mot Elfsborg på grund av att gräsmattan inte höll måttet. Då spelade de på grannarenan Ullevi.

– Vi har två veckor på oss. Vi jobbar efter premisserna att mattan ska vara spelar, men i nuläget kan vi inte lova något, sa Anders Albertsson, evenemangsansvarig på arenabolaget Got Event på frågan om HIF-matchen låg i farozonen.

Nu kommer det definitiva beskedet .

IFK Göteborg tvingas, ännu en gång, spela på Ullevi.

Med bakgrund i det beslut som fattades i fredags av Tävlingskommittén har Got Event nu under förmiddagen informerat IFK Göteborg att vi inte kan ge garantier om godkänt underlag på Gamla Ullevi kommande matcher 19 och 22 april varför vi förordar att dessa flyttas till reservarena. Efter påskhelgen kommer ny planinspektion genomföras av förbundet varefter vi kan ge besked om kommande omgångar", skriver Got event i ett pressmeddelande.

Andra matcher ligger i farozonen

Klubbdirektören Max Markusson har också kommenterat arenasituationen. Han säger att det är inget de hade önskat eller förväntat sig.

– Det vi kan göra nu är att ställa om och säkerställa att det blir en lika bra upplevelse som mot Elfsborg. Vi behöver också jobba tillsammans med Got Event för att få bort de problem som uppstod vid insläppet, säger han till klubbens hemsida.

Det är inte bara Blåvitt som drabbas. Även Gais tvingas flytta sin match mot Brage, som spelas 19 april, till Bravida Arena.

Men det slutar inte där. Enligt uppgifter till GP ligger matchen mot AIK i farozonen. Blåvitt ställs mot Gnaget 29 april och tanken är att den skulle spelas på Gamla Ullevi, men nu är det alltså oklart.

Publisert:

LÄS VIDARE

Laul: Ge Ferran laget

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IFK Göteborg

GAIS

Helsingborgs IF