Mohamed Salah ut på bår mot Newcastle

Ersättaren Origi räddade Liverpools gulddröm

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Mohamed Salah knockades och bars ut på bår mot Newcastle.

Ersättaren Divock Origi gick upp i en nickduell och räddade Liverpools drömmar om ligatiteln i slutminuterna.

– På slutet visade vi kämpaglöd och fick med oss tre poäng, säger belgaren till Sky Sports.

Det stod 2–2 mellan Newcastle och Liverpool när drygt 20 minuter återstod. För att behålla en realistisk chans på ligatiteln behövde de rödklädda gästerna sannolikt vinna matchen.

I jakten på ett ledningsmål slog Dejan Lovren en djupledsboll mot Mohamed Salah. Newcastles målvakt Martin Dúbravka flög ut och kolliderade med egyptiern.

Bad och grät

Salah föll okontrollerat ner i gräset och dunkade bakhuvudet i underlaget. Sjukvårdare tillkallades och skyndade ut i straffområdet med en bår. Skyttekungen, som redan hade gjort ett mål den kvällen, grät och verkade knäppa händerna i bön medan han lyftes av planen. Han ersattes av Divock Origi.

En poäng vore rena förlusten för Liverpool, som då hade fastnat på andraplatsen bakom Manchester City – som har kvar två matcher mot Liverpools enda.

Men ett sent mål räddade gulddrömmarna. Xherdan Shaqiri slog den inåtskruvade frisparken som Divock Origi gick upp på. Det är oklart om målet var belgarens eller kommer att räknas som självmål av backen Jamaal Lascelles, men det betydde 2–3 och seger för gästerna.

Två poäng före City

Därmed har Liverpool två poängs försprång på City (och sämre målskillnad) med en match mindre kvar. På måndag spelar de värsta rivalerna mot Leicester hemma och i sista omgången möter de Brighton. Liverpool har Wolverhampton hemma.

– Det var viktigt för oss att få segern och lägga tillbaka pressen på City. Förhoppningsvis kan Leicester göra oss en tjänst på måndag kväll, säger Trent Alexander-Arnold till Sky Sports.

Salahs hälsotillstånd är ännu oklart.

– Han satt i omklädningsrummet och såg matchen, så han mådde bra då. Men självklart måste vi vänta för han fick en rejäl smäll i den situationen, säger Klopp till Sky Sports.

Laddar Tabell

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchöversikt
Publicerad: