Chelseas överklagan avslås – transferförbudet gäller

Av: Johan Cedervall

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

I dag kom mardrömsbeskedet för Chelsea: Klubbens överklagan avslås och de förbjuds nu att värva nya spelare under de kommande två transferperioderna.

Domen är ett resultat av att klubben tidigare brutit mot Fifas regler om internationella transfers och registrering av spelare under 18 år.

Det var i februari 2019 som det hela började. Likt andra europeiska storklubbar så blev Chelsea utredda av Fifa för brott mot regler gällande internationella transfers och registrering av spelare under 18 år.

Fifa beslutade då straffet: Värvningsförbud i två transferfönster.

Chelsea överklagade, och förväntade sig nog att den processen skulle ta längre tid och att laget därmed skulle få sommarfönstret 2019 på sig att rusta upp laget.

Överklagan avslås

Men nu kom alltså istället ett tidigt besked från Fifa, som innebär ett hårt slag för Chelsea. Överklagan avslås och domen står fast.

Chelsea kommer inte få värva några spelare, inte heller spelare under 16 år, under denna period. Klubbens damlag och futsal-lag undantas dock från transferförbudet.

Chelsea har förvisso en hel drös stjärnor på lån ute i Europa. Men frågan är om de är tillräckligt mogna för att axla Hazards mantel, som ser ut att lämna klubben i sommar för Real Madrid.

Chelsea har dock en möjlighet kvar, som de förväntas prova. De kan vända sig till CAS (idrottens skiljedomstol) och pröva överklagan där i ett sista försök att stoppa beslutet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.