Efter skandalen: ”Han mår inte bra”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN

Kyle Walker ber om ursäkt till arga fans, Brighton kritiseras inför det avgörande mötet under måndagen och Odion Ighalo kan lämna Premier League.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Manchester Citys försvarare Kyle Walker har skrivit till klubbens supportrar och bett om ursäkt för sina övertramp under karantänen, uppger Daily Mail. Walker har ertappats två gånger med att bryta mot regeringens riktlinjer de senaste veckorna. Dels den uppmärksammade ”sexfesten”, som den benämns i engelsk media, samt genom att besöka sin mamma och syster som bor på annan ort.

Walker ska ha blivit illa berörd av kritiken och ville därför ta del av mejlen som har skickats till Citys kansli. Supportrar som hade vädrat sitt ogillande gentemot ytterbacken fick svar, och en avsändare även en matchtröja. En källa som står Walker nära säger: ”Kyle mår inte bra just nu och vet att han har gjort alla besvikna. Han har mejlat några fans och bett om ursäkt och talat om att han vill bättra sig”. En separation samt sjukdom i familjen nämns som bakomliggande anledningar till hans omdömeslösa agerande.

Foto: Ian Walton / TT NYHETSBYRÅN
Walker vid mötet med Aston Villa 1 mars.

DAGENS DILEMMA

Premier League-spelare anser att klubbar tar till ”oetiska metoder” för att förmå spelarna att gå med på deras villkor under coronakrisen. Det är Daily Mail som skriver att individuella samtal har ägt rum för att ”varna” enskilda spelare för de konsekvenser som kan ske om klubbarnas respektive linjer inte följs. Dessa förväntas sedan påverka andra lagkamrater.

Samtidigt kommer uppgifter som säger att en del klubbar uppmanar spelarna att inte delta i kommande matcher om de känner minsta oro inför situationen. Det gäller även träningar som nu är igång igen.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN
Potters Brighton.

DAGENS KRITIK

Brighton kritiseras över att ha använt testkit för corona efter att en av Graham Potters assisterande testats positivt. Tanken var att kiten skulle användas först när själva upplägget för Premier League är helt klart. Även om det bara handlar om en handfull test finns en oro att klubbarna kommer använda upp material som är tänkta för den pressade sjukvården. Det är en av punkterna som kommer diskuteras under måndagens möte då ligans öde ska avgöras.

DAGENS SILLY

Manchester Uniteds önskan att behålla Odion Ighalo har stött på hinder sedan Shenhua Shanghai plötsligt höjt prislappen från 15 miljoner pund till 20 miljoner (cirka 220 miljoner kronor). Nigerianens låneavtal med United löper ut den 31 maj och det var tänkt att klubbarna skulle nå en överenskommelse så fort säsongen kommer igång igen. Nu förbereder sig den engelska klubben på att han kan lämna för gott.

Publicerad:

LÄS VIDARE