”Man blir besviken, frustrerad och arg”

Graham Potter om gåvan till ÖFK

Graham Potter skänker pengar till krisande ÖFK.

Nu berättar tränaren om gåvan.

– Trots att man är besviken vill man i slutändan hjälpa dem ur problemen, säger han till Östersunds-Posten.

ÖFK befinner sig i ekonomisk kris och riskerar konkurs.

I måndags meddelade klubben att den har en akut skatteskuld på 1,4 miljoner kronor samt att totalt fem miljoner kronor behöver komma in för att konkursen ska undvikas.

En som hjälpt till är förre succétränaren Graham Potter, numer i Premier League-klubben Brighton. Potter gick – tillsammans med sin ledarstab Björn Hamberg, Billy Read och Kyle Macaulay – in med ett ”stort bidrag”.

Exakt hur stort bidraget är har inte tillkännagivits, men enligt SVT rör det sig om ett sexsiffrigt belopp.

”Var vårt hem”

Nu berättar Potter om gåvan.

– Vi hörde om problemen som klubben har. Vi pratade om det i gruppen och den första reaktion var att man blir ledsen, lite besviken, frustrerad och arg över att man hamnat i den här situationen sedan vi lämnade. Samtidigt betyder klubben mycket för oss. Några av minnena därifrån kommer leva med oss under resten av våra liv. Det var vårt hem under flera år och vi älskar staden. Så trots att man är besviken vill man i slutändan hjälpa dem ur problemen, säger han till Östersunds-Posten.

”Inga garantier”

Potter säger att de inte fått några garantier från ÖFK.

– Nej, och vi behövde inte det heller. Det var ett sätt att stötta vad de nu försöker göra och det faktum att de har problem och behöver hjälp. Det handlade inte om några försäkringar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.