Manchester City förlorade mot Wolverhampton

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Alex Livesey / Getty Images Europe

Jakten på ligaledaren Liverpool pågår varje vecka.

Men under söndagen gick Manchester City på en riktig smäll.

De regerande mästarna förlorade mot Wolverhampton med 0–2.

– Det var inte vår bästa dag, säger Citys manager Pep Guardiola.

Tendensen har funnits där tidigare i höst. Manchester City har haft matcher där målen dröjt och brister i försvarsspelet blottats.

Samma visa spelades upp igen, nu inför hemmafansen på söndagen.

Wolverhampton ställde till det för City i sina omställningar och det fanns agerande i försvarsspelet som brast. Patrick Crutone hade ett monsterläge redan i inledningen men sköt utanför. Sen fick Jiménez Rodríguez två lägen, var av ett var föremål för en straffdiskussion.

Men City höll nollan tills det återstod tio minuter.

Då avgjorde Adama Traoré matchen. Samma spelare slog spiken i kistan på övertid. Wolverhampton vann med 2–0. City hade ett par chanser i matchen, bland annan en träff i ramverket.

Citys manager Pep Guardiola var besviken efteråt:

– De försvarade. De spelade långa bollar och försvarade, sen gick de till attack. Det är ett fysiskt lag, det är ett starkt lag som vi vet hur bra de är. Vi känner till deras kvalitéer och vi visste hur de gör mål. Vi var inte organiserade, vi tappade bollar i lägen när vi inte borde förlora dem, säger han till BBC.

Vann övertygande

Bättre gick det för Chelsea som vann mot Southampton med 4–1. Det var en underhållande match med en riktigt läckerbit från Tammy Abraham som i första halvlek som gjorde 1–0 när han lyfte in en boll över målvakten Angus Gunn som var långt ute.

Andra målet från Chelsea var distinkt av Mason Mount efter bra bollvinst och framspelning av Willian. NGólo Kanté gjorde ytterligare ett med ett bra skott medan inhoppande Batshuayi gjorde fyran.

Daniel Ings skrevs upp för 2–1-målet, men han fick viss hjälp av Chelseas mittback Kurt Zouma.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN