Nouri: Åkte pansarvagn från arenan

Brwa Nouri flyttade från Östersund till Indonesien.

Nu berättar han om en extrem tillvaro.

– Vi hart fått åka pansarvagn från arenorna, säger Nouri till ÖP.

Det var med Brwa Nouri som lagkapten som Östersunds FK tog fotbolls-Europa med storm.

Han lämnade klubben förra året – och flyttade till Indonesien.

– Nu börjar ett nytt äventyr, sa Nouri efter övergången till Bali United.

Och ett äventyr verkar det ha blivit. I en intervju med Östersundsposten berättar 32-åringen om en synnerligen anmärkningsvärd arbetsmiljö.

”Spindlar större än hockeypuckar”

– Jag har sett spelare slå domare i halvtid, jag har sett spelare bli hotade av planen av supportrar, vi har fått åka pansarvagn från vissa arenor på grund av hotfulla bortafans. Jag har tappat räkningen på antalet jordbävningar och tsunamivarningar. Ligan har fått ta uppehåll på grund av dödsfall mellan supportrar. Fans har stoppat matcher för olika demonstrativa anledningar. Jag har dödat spindlar större än hockeypuckar, säger han till tidningen.

En annorlunda tillvaro än den i Jämtland. Om mittfältaren, som spelat i bland annat AIK och Dalkurd, längtar tillbaka?

– Jag trivs som fisken i vattnet. Jag tackar gud varje dag för denna möjlighet och är extremt tacksam över att få bo på Bali och samla på mig livserfarenheter som får mig att växa. Jag känner mig i väldigt bra form och har en stor hunger att vinna ligan här och ta oss ut i asiatiska Champions League.

Bali United toppar den indonesiska ligan efter 20 omgångar. Nouri står noterad för 19 framträdanden, noll mål och sex varningar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN