Ulvestad om utgående kontraktet: ”Inte läge”

Ulvestad.
Ulvestad.

Fredrik Ulvestad var en av Djurgårdens bästa spelare i fjol.

Nu sitter norrmannen på ett kontrakt som går ut vid årsskiftet.

– Det är klart att vi har en dialog, men jag tror att det är svårt att hitta en enighet, säger sportchefen Bosse Andersson.

Allsvenskan har fått klartecken att dra igång den 14 juni. Men det blir en speciell start på säsongen utan publik och med många restriktioner. 

– Det har varit mentalt tufft och en jättekonstig försäsong med mycket ovisshet och man vet inte riktigt vad som händer så det är skönt nu att ha fått ett besked, säger Fredrik Ulvestad.

Mittfältaren var en av Djurgårdens bästa spelare under guldsäsongen i fjol och enligt tränaren Thomas Lagerlöf har han gått framåt ännu mer i år. 

– Jag känner mig i bra form, jag har tränat på bra, säger norrmannen själv.

”Inte riktigt läge”

Ulvestads kontrakt med Djurgården går ut vid årsskiftet och coronapandemin har gjort att diskussionerna om en förlängning har fått vänta.

– Det är klart att vi har en dialog, men jag tror att det är svårt att hitta en enighet. Det är svårt också för spelarna att veta hur framtiden ser ut så vi har valt inte göra det, säger sportchefen Bosse Andersson

Ulvestad är inne på samma spår.

– Det har inte riktigt varit läge för det nu. Det är svårt att veta hur marknaden kommer att reagera på det här, men nu vill jag bara komma igång med säsongen och så får vi se vad som händer. 

Målet för säsongen är i alla fall klart.

– Vi har behållit en bra stomme i laget och fått in någon nyförvärv så vi vill självklart kämpa om SM-guldet i år också, säger Ulvestad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.