Tungt för Matfors – Sollefteå bröt fina vinstsviten

Av:  Sportbladets textrobot

Matfors har haft en stark period i division 3 mellersta Norrland i fotboll och inför matchen borta mot Sollefteå hade laget tagit fem raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen på Nipvallen slutade 2–1 (0–0). Förlusten var den första i serien för Matfors.

– Sollefteå vinner helt rättvist. Vi kommer inte alls upp i nivå vare sig spelmässigt eller inställningsmässigt, vi är inte påkopplade helt enkelt. Nu ska vi tillåta oss själva att vara besvikna några dagar innan vi riktar fokus mot kommande helg. Vi måste samla kraft för att ta oss upp på hästen igen, kommenterade Matfors tränare Andreas Jonsson.

Sollefteås tränare Kristoffer Westerlund tyckte så här om matchen:

– Nu spelar vi riktigt bra och idag var det egentligen inget snack. Vi kostade på oss att träffa stolpen två gånger och en mängd andra bra lägen. Jag tror spelarna i Matfors får det svårt att kliva upp ur sängen imorgon, med tanke på hur mycket de fick jaga idag.

Sollefteå avgjorde matchen i andra halvlek, efter en mållös första.

Målgörare för Sollefteå var Patric Kallin och Adam Näsmark, medan Matfors enda mål gjordes av Robin Bergman.

Resultatet innebär att Sollefteå ligger kvar på åttonde plats och Matfors toppar tabellen.

Sollefteå möter Östavall i nästa match borta lördag 5 september 14.00. Matfors möter samma dag Frösö hemma.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.