”Guldet är mitt enda fokus”

Jesper Karlström kan göra sin sista match

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Jesper Karlström har varit en av Djurgårdens viktigaste spelare den här säsongen. 

Men matchen mot IFK Norrköping kan bli hans sista. 

– Guldet är mitt enda fokus just nu, allt annat får vi ta efter, säger mittfältaren. 

Jesper Karlström kontrakt med Djurgården går ut efter säsongen och det är osäkert om det blir någon förlängning. Enligt Expressen är tyska Darmstadt ute efter 24-åringen som ska ha besökt klubben.

Matchen mot IFK Norrköping på lördag kan därmed bli Karlström sista i klubben.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

– Det vet jag inte. Jag har sagt till min agent att fokuserar på den här matchen och så får vi se hur det blir efter. Guldet är mitt enda fokus just nu, säger mittfältaren.

”Mer trygg som fotbollsspelare”

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson hoppas få behålla Karlström.

– Vi för diskussioner och har en bra dialog med Jesper. Det kommer alltid rykten, men Jesper kommer att fokusera på att spela klart den här säsongen, sedan får vi sätta oss. Sedan får vi se om det blir djurgården eller inte, säger han. 

Karlström har tagit stora kliv den här säsongen. En stor anledning till det är, enligt honom själv, att han sedan förra sommaren har hjälp av den tidigare Hammarbyspelaren Petter Andersson som nu jobbar som mental rådgivare. 

– Vi snackar mycket och det hjälper mig mycket. Att kunna spela lite mer avslappnat och vara lite mer trygg i vem man är som fotbollsspelare. Bara man ger sitt bästa så kan man inte göra så mycket mer. Då blir man lugnare och stressar inte upp sig på samma sätt, säger han.

”Jävligt mycket mentalt”

Den mentala träningen kommer Karlström ha extra nytta av under lördagen när guldet ska säkras.

– Det är mentalt, jävligt mycket mentalt. Att kunna styra tankarna och bryta ner om det kommer upp stressmoment och nervositet, så att man gör det man ska och inte börjar tänka på massa andra grejer, säger Karlström och fortsätter: 

– Där känner jag mig lugn så för egen del känns det bra. Det ska bara bli kul att spela och jag tänker bara att vi kommer ta hem det.

Se alla matcherna live från sista omgången i Allsvenskan hos C More

Laddar Tabell
Publicerad: