Sen ändring inför kvalrysaren – kaptenen missar

Kalmar FF drabbades av ett minst sagt sent avbräck inför den allsvenska kvalreturen hemma mot Brage.

Lagkaptenen Viktor Elm ströks från startelvan med en kvart till avspark.

– Jag testade i dag till sista sekund men det gick inte, säger Elm till C More.

Följ ämnen i artikeln

När startelvorna till dagens avgörande kvalmatch på Guldfågeln arena mellan Kalmar FF och Brage släpptes så tydde allt på att både Rasmus (tillbaka i startelvan efter att ha vilats senast i Borlänge) och Viktor Elm skulle starta för KFF.

Med bara en kvart kvar till avspark så lämnar dock Smålandsklubben oroväckande besked.

”Sen ändring i startelvan. Viktor Elm ut, Piotr Johansson in”, skriver klubben på Twitter.

”Broskskador”

Viktor Elm själv berättar mer för C More.

– Jag har haft problem med knät ganska länge. Jag kunde spela i onsdags men sedan har det blivit dåligt efter det. Testade idag till sista sekund men det gick inte, säger Elm, som inte tränat under veckan.

– Jag har broskskador i knäet som gör att lårmuskeln inte riktigt fungerar. Blir svag i hela benet. Försökte bedöva men det hjälpte inte heller.

Det första mötet i det allsvenska kvaldubbelmötet mellan Brage och Kalmar slutade 0–2, vilket innebar att allsvenska Kalmar hade en stor fördel inför söndagens returmöte.

”Haft lite flyt”

Ett returmöte som stod 0–0 efter de första 45 minuterna, må så vara att Viktor Elm tyckt det sett ”lite ängsligt ut”. Och han var själv besviken att han inte kunnat komma till spel i den viktiga matchen.

– Man vet att det är sådana här matcher man kanske behövs med sin rutin. Bara att stå där kan ge lite lugn, säger Elm.

Även om den andra halvleken blev målrik så löste det sig för Kalmar. 2–2-resultatet på Guldfågeln arena, kombinerat med 0–2 i Borlänge i veckan, gav fortsatt allsvensk status för Kalmar FF.

– Givetvis har vi haft lite flyt i de här två matcherna, men det var det vi behövde, säger Elm efter att kontraktet säkrats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.