IFK Göteborg

Rörd Lindqvist hyllades av legendarerna

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

GÖTEBORG. Hyllad av medspelarna, hyllad av supportrarna.

Det var en högtidlig stund för als-sjuke Stefan Lindqvist, 52, på Gamla Ullevi.

– Jag blir rörd, det är fantastiskt. Det här ger mig en massa energi, säger han.

Han var en gigant på det blåvita mittfältet under större delen av 1990-talet. Stefan Lindqvist var med och vann fem SM-guld och tog IFK Göteborg till kvartsfinal i Champions League. 

Men livet efter karriären har inte blivit som han tänkt sig eller hoppats på. För tio år sedan drabbades han av muskelsjukdomen als, ännu så länge obotlig. 

I eftermiddags hyllades han på Gamla Ullevi med en match mellan de gamla lagkamraterna i IFK Göteborg och Halmstad BK. Med syftet att samla in pengar till als-forskningen.

Följde matchen från sidan

Trots spel i 14x2 minuter så blev det förvånande nog mållöst, trots bra målchanser för framför allt Stefan Pettersson, Stefan Selakovic, Pontus Farnerud och Robert Andersson. Men Dick Last, Bengt Andersson, Håkan Svensson och Björn Nordberg storspelade i de båda målen.

”Linkan” följde hela matchen från spelargången. 

– Det var väl ingen höjdarmatch, det blev ju 0-0, haha. Men det var en del som hade spring i benen. Farnerud är ju pigg, och Selakovic också. Men han spelar ju fortfarande. Men Ruben (Svensson), och Tord (Holmgren) och Tommy (Frejdh) som passerat 60… det är imponerande.

”Alla pengar behövs”

Insamlingen till forskningen har dragits igång av ”IFK legends”, en grupp av gamla IFK-spelare med Fredrik Risp i spetsen. Trots att insamlingen är tänkt att pågå i nästan två månader till har den redan passerat det satta målet, 100 000 kronor. Bara det senaste dygnet har inbringat närmare 40 000 kronor.

– Det är fantastiskt, alla pengar behövs. Det är bara att hoppas att det kommer in ännu mer i dag, det känns som att alla verkligen vill hjälpa till, säger Lindqvist.

Han hyllades av Blåvitt-klacken med en banderoll, ”Fortsätt kriga, Linkan - den blåvita familjen är med dig”. 

– Man blir rörd, supportrarna är helt enorma. De kommer ihåg oss gamla. Men det är dit klubben behöver komma, vara en familj. Vi kan inte vara med och konkurrera ekonomiskt, men kan klubben få fram lite egna unga spelare och börja bygga något nytt så. Men Kennet Andersson och Pontus Farnerud så är vi på rätt väg, det är spännande. 

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Scout 2020 – IFK GBG: Nya marknaden där Blåvitt ska fynda spelare

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Ullevi