Officiellt: Nygren till Genk

Nygren.
Nygren.

Det har varit på gång länge.

Nu är det klart.

IFK Göteborgs talang Benjamin Nygren har skrivit på för belgiska Genk.

Det som Sportbladet kunde avslöja i tisdags är nu officiellt. 17-åringen Benjamin Nygren har skrivit på ett femårskontrakt med Genk som presenterat värvningen av det svenska löftet.

En försäljning, med eventuella bonusar beroende på hur Nygren presterar, som kan ge Blåvitt runt 50 miljoner kronor, och blir en rekordförsäljning för klubben. I fjol såldes målvakten Pontus Dahlberg för 35 miljoner kronor till Premier League-laget Watford.

”Kommenterar inga summor”

– I vanlig ordning kommunicerar eller kommenterar vi inte några summor kring spelare in och ut. Vad vi däremot kan säga om Benjamins övergång är att det innebär den största försäljningen för klubben genom tiderna, säger Göteborgs klubbdirektör Max Markusson till klubbens hemsida.

Lagkamrat med ex-bajare

Nygren stod för en imponerande vår i Blåvitt, på tolv ligamatcher gjorde han fyra mål och fyra assist.

Nu kommer han till Genk som vann belgiska ligan i våras, och blir lagkamrat med de tidigare Hammarby-försvararna Neto Borges och Joseph Aidoo.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.