”Han har varit vår bäste spelare”

Pontus Jansson hyllas av tränare Bielsa

avMarcus Hassel

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ALL OVER PRESS
Janssons Leeds har fortfarande chansen att säkra direktuppflyttning till Premier League denna säsong

Leeds är på väg tillbaka till Premier League.

Mycket tack vare Pontus Jansson som varit given hela säsongen.

Nu hyllas svensken av sin tränare.

– Jansson har varit vår bäste spelare, säger Marcelo Bielsa enligt LeedsLive.

Leeds United vann den första semifinalen i Premier League-playoffet mot Derby med 1–0. Pontus Jansson, 28, missade matchen på grund av skada, men han har med sina 39 ligamatcher och tre mål varit starkt bidragande till den anrika klubbens fina säsong.

Den svenska landslagsmannen har varit given i startelvan och hoppas kunna spela den avgörande matchen på onsdag.

”Uttrycker sin närvaro”

Leeds tränare Marcelo Bielsa hoppas nog också att Jansson blir spelklar i tid. När argentinaren fick frågan om skillnaden mellan Jansson och Gaetano Berardi, som ersatte svensken mot Derby i lördags, sa han:

– De har två olika sätt att ta sig an samma roll. Vad som stuckit ut med Jansson är hans fysiska styrka, han har en stor kapacitet att uttrycka sin närvaro under matcherna. Berardi har en explosivitet som inte är vanligt för en mittback, säger han enligt LeedsLive.

– Jansson har varit vår bäste spelare i The Championship under säsongen och Berardi har varit en oumbärlig spelare. Och då kunde vi inte räkna med honom när han var skadad (Berardi missade ett stort antal matcher tidigare under säsongen).

Vinnaren mellan Leeds och Derby möter vinnaren mellan West Bromwich och Aston Villa i en direkt avgörande final den 27 maj.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM