Supertalangen ratas i U21-truppen: ”Många som knackar på dörren”

Av: Makoto Asahara, Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Allsvenskans stora genombrott Benjamin Nygren, 17, får vänta till nästa gång.

När U21-landslagets trupp presenterades under måndagen fanns IFK Göteborgs supertalang inte med.

– Vi har stenkoll på Benjamin, säger förbundskaptenen Roland Nilsson.

Benjamin Nygren har slagit igenom på allvar i allsvenskan och i IFK Göteborgs startelva under våren. Något som har fått klubbar runt om i Europa intresserade och enligt uppgifter har den belgiska mästarklubben Genk fått ett bud på uppemot 50 miljoner kronor accepterat av IFK Göteborg.

Men när U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson tog ut truppen till träningslandskamperna mot Norge och Finland fanns IFK Göteborgs 17-årige supertalang med.

– Benjamin är inne i en tuff period. Han har varit med överallt vilket då gör att han behöver en återhämtningsperiod nu när det är uppehåll i allsvenskan. Det är viktigt att vi inte förstör våra unga talanger utan de ska kunna få utvecklas i sin takt och känna av det lugnt och fint så att de kan prestera max hela tiden. Vilket menas med att han är inte med den här gången, men det är ingenting som säger att han inte kan vara med i höst, säger Roland Nilsson.

– Det är som det är. Vi tar helheten vi ser i hur han presterat och så, men också som sagt har vi en bra dialog med klubben för att ha koll. Tittar man bara på fotbollsplanen så ser vi en bit, men vi ser inte hur stora påfrestningarna är runt omkring heller. Det känns som att han behöver en vila och kunna ladda batterierna och framförallt kunna prestera återigen på topp.

Hård konkurrens

Även om Benjamin Nygren har gjort det bra med fyra mål och fyra assist hittills i allsvenskan så är det en hård konkurrens om platserna i U21-landslaget.

– Vi har stenkoll på Benjamin och andra spelare som knackar på dörren överallt i och med att de gör väldigt bra ifrån sig. Vi har också en dialog med klubbarna hur de mår och allt det där, säger Roland Nilsson.

Däremot finns bland annat både Örebrosstjärnskottet Jake Larsson och Falkenbergs John Björkengren med i truppen.

– Det är det som är kul. Det är många som knackar på dörren och visar upp sig. Det är det vi vill. Att de ska få speltid så högt upp som möjligt och så mycket som möjligt så det är jättekul. Det har varit väldigt många spelare att hålla koll på denna gång.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.