Inter kan tvingas spela inför tomma läktare

avSimon Svensson-Parenti, TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Vadim Ghirda/AP/TT
Inter och Ludogorets kan få spela Europa League-returen inför tomma läktare. Arkivbild.

Inter riskerar att spela Europa League inför tomma läktare.

Coronavirusets utbrott börjar nu också påverka den europeiska fotbollen.

I Italien har flera Serie A-matcher skjutits upp, och för att undvika att Inters match mot bulgariska Ludogorets ska gå samma öde till mötes planerar UEFA att göra drastiska åtgärder.

Inter–Sampdoria var en av Serie A-matcherna som inte spelades i Italien under söndagen, på grund av det ökande antalet smittade av coronaviruset.

Att även ställa in torsdagens returmatch i Europa League mot Ludogorets är knappast sannolikt, eftersom det på sikt skulle omkullkasta hela spelschemat i turneringen.

Kan spela utan publik

Enligt sajten Football Italia är den enda realistiska lösningen att sextondelsfinalen kommer att spelas bakom stängda dörrar på jättearenan.

Ludogorets, som förlorade det första mötet med 0–2 på hemmaplan, har gjort en officiell förfrågan till det europeiska fotbollsförbundet (Uefa) och Inter, för att få klarhet i situationen i regionen Lombardiet och specifikt Milano.

På sin hemsida skriver Razgrad-klubben att mer än 600 fans väntas resa till matchen och att det stora flertalet redan har köpt flygbiljetter, medan vissa planerar att ta sig till Milano med buss.

Redan på tisdagskvällen möts Napoli och Barcelona i Champions League. Matchen i Neapel väntas kunna genomföras som planerat, då det främst är i norra Italien som coronaviruset har fått spridning.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Uefa