Hammarby IF Fotboll

Zlatan på Tele2 Arena för att se Bajen

Av: 

Per Bohman

Zlatan Ibrahimovic på Tele2.
Zlatan Ibrahimovic på Tele2.

FOTBOLL

Zlatan är redan delägare.

Efter krossen av Varberg önskar Vladimir Rodic att det fina spelet kan locka Zlatan till Hammarby även som spelare.

– Jag hoppas verkligen det! säger mittfältaren.

Han tar uppenbarligen sitt delägarskap på allvar. Zlatan Ibrahimovic har besökt Hammarby vid flera tillfällen under vintern, hjälper aktivt klubben att locka nya spelare och när Bajen tog emot Varberg på Tele2 Arena hade han tagit sig till Stockholm för att sitta på läktaren.

– Han är bara åskådare och kommer inte presenteras eller så, berättade pressansvarige Love Gustafsson och fortsatte:

– Han sitter på hedersläktaren med styrelsen och den sportsliga ledningen.

Nere bland spelarna

När Zlatan syntes på storbildsskärmen fick han varma applåder av Hammarby-supportrarna på Tele2 Arena.

– Det var nog mest slumpen att han kom på matchen. Han skulle besöka familjen i Stockholm. Men hans engagemang för Hammarby är stort, säger sportchefen Jesper Jansson.

Hammarby vann mot Varberg med 5–1 i en extremt svängig cupmatch. Målskyttar i Bajen: Alexander Kacaniklic och Aron Johansson stod för två vardera och Muamer Tankovic skickade in ett. Alexander Johansson blev bortalagets enda målskytt.

”Väldigt coolt”

Efter matchen tog sig Zlatan ner till omklädningsrummet för att hälsa på laget. Dessutom bytte han ett par ord med flera av spelarna.

–Det är härligt att han är här. Väldigt coolt. Han har den här speciella auran. Man får självförtroende bara av att se honom. Förhoppningsvis kommer han hit oftare nu, säger Vladimir Rodic.

Du tror inte att han vill spela i Bajen efter att ha sett den här målfesten?

– Jag hoppas verkligen det. Men jag vet inte... Jag tror nog att han har större planer. Men vi får se vad som händer. Det är härligt att ha honom här.

”Kan du se honom borta mot Varberg?”

Muamer Tankovic tror att chanserna är väldigt små.

– Klart man känner att hans engagemang är på allvar när han kommer hit. Det sänder en signal till resten Sverige och hela Europa att Hammarby är en stor klubb. Men som spelare? Tänk dig Zlatan borta mot Varberg. Föreställ dig det, säger Tankovic och skrattar innan han fortsätter:

– Det är helt omöjligt, brorsan. Helt omöjligt. Om han var 30, då hade jag sagt okej, det finns en chans. Men det här är konstgräs. Hammarby spelar på konstgräs och vi vet alla att han inte spelade på konstgräs i MLS för LA Galaxy. Skulle han stå över varje hemmamatch här då? Vi är glada över att han representerar Hammarby på ett annat sätt.

Tankovic sammanfattar kvällen:

– Det är mäktigt för alla i laget som träffar honom första gången. Men jag känner honom lite bättre och vi har pratat lite ofta. Så för mig är det lugnare och jag ser honom som en kompis. Men förstår alla andra: för första gången jag träffade Zlatan var jag helt röd i ansiktet och svettades. Jag var så nervös. Alla de unga spelarna ser ju upp till honom.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bohman: Hammarby kommer vara ett stabilt topplag för många, många år framöver

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF Fotboll

Zlatan Ibrahimovic

Allsvenskan i fotboll

Fotboll