Arsenal FC

David Luiz lämnar Chelsea – klar för Arsenal

avKristoffer Bergström, Makoto Asahara, Max Persson

David Luiz, 32, dramatiska försök att tvinga sig bort från Chelsea lyckades.

Brassen har nu skrivit på för rivalen Arsenal – efter en lång väntan.

Prissumman? Ungefär 90 miljoner kronor enligt uppgifter.

Det var under gårdagen som bomben slog ner.

Enligt den franska tidningen satte mittbacken David Luiz press på Chelsea att sälja honom – till konkurrenten Arsenal som letar mittback. Några timmar senare bekräftades uppgifterna av den trovärdige BBC-journalisten David Ornstein.

Efter det handlade det mesta om väntan.

Klockan 18.00, svensk tid, är tiden för övergångar i princip över i England. Vissa kompletterande papper kan fyllas i fram till 20.00. Men när klockan närmade sig 21 så fanns ännu finns inga klara besked, må så vara att Arsenal inte har några krav på att presentera själva värvningen en viss tidpunkt så länge den har registrerats.

Foto: Alex Burstow / Getty Images Europe

Spelade med Emery i PSG

Men till slut, tre timmar efter fönstrets stängning efter en lång väntan, är han alltså presenterad i den röda tröjan.

Brassen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Arsenal och kostade klubben ungefär 90 miljoner kronor, enligt brittisk press.

David Luiz kom till Chelsea för tre år sedan, efter att han återvänt till Londonlaget efter att par säsonger i Paris Saint-Germain – där han spelade under Arsenals nuvarande tränare Unai Emery.

Brassen gjorde tre mål på 36 Premier League-matcher under förra säsongen.

Han får tröja nummer 23 i Arsenal.

Tierney klar också

Förutom Luiz så säkrade även klubben Celtics vänsterback Kieran Tierney under transferfönstrets avslutning. Den 22-årige ytterbacken gjorde sin medicinska undersökning i London sent inpå deadline, och presenterades ett par timmar innan Luiz.

– Klockan sju i gårkväll sa de till mig att åka till flygplatsen inom en timme, så jag fick skynda. Jag var faktiskt nere i parken med mina vänner och tränade, säger ytterbacken Kieran Tierney till Arsenals hemsida.

Enligt tidigare medieuppgifter kostar Tierney, som skrivit på ett femårskontrakt med Gunners, närmare 300 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM