Flera tunga smällar för Blåvitt: ”Blir en utmaning”

avMattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

ÖREBRO. IFK Göteborg tappade segern med 20 sekunder kvar på matchklockan.

Minst tre försvarare är också avstängda i nästa match mot Falkenberg.

– Det kommer att bli en utmaning att ersätta dem, säger huvudtränaren Poya Asbaghi.

IFK Göteborg hade ledningen med 2–0 borta mot Örebro, två målchanser i matchen betydde två mål av Robin Söder.

I 82:a minuten reducerade Jake Larsson och i 94:e minuten trycktes bollen in till en kvittering som till slut tilldelades Kevin Wright.

– Det var en kombination av att Örebro var väldigt bra och att vi gör en av våra absolut sämsta prestationer i år. Det känns nästan som en förlust ändå för vi kunde ha kommit härifrån med tre ganska ovärdiga poäng, säger IFK Göteborgs huvudtränare Poya Asbaghi.

Mittbacksparet borta

Nästa måndag, den 12 augusti, väntar Falkenberg hemma på Gamla Ullevi – då är minst tre spelare avstängda.

Mittbacksparet och André Calisir och Kristopher Da Graca fick båda sina tredje gula kort.

Dessutom fick vänsterbacken Nzuzi Toko sitt tredje gula kort, men till nästa match är å andra sidan tidigare ordinarie Victor Wernersson tillbaka efter sin avstängning.

Och lägg även därtill att mittfältaren och potentiella försvararen Sebastian Eriksson väntar på besked efter att ha överklagat sin avstängning på grund av domarutbrottet i senaste matchen mot Falkenberg, Sebastian Eriksson har i väntan på det kunnat spela både matchen mot IFK Norrköping och den mot Örebro.

Försvararen Carl Starfelt har tidigare i somras också sålts till ryska Rubin Kazan.

– Vi får helt enkelt se vad vi kan få ihop till nästa match. Det handlar inte bara om att ersätta de spelarna, vi som lag behöver göra en bättre prestation än vad vi gjorde i dag oavsett vilka som spelar – det spelar ingen roll om vi skulle behålla alla spelare utan avstängningar, har vi den här prestationen som vi gör i dag blir det väldigt tufft mot Falkenberg, säger Poya Asbaghi.

– Vi kan inte förlita oss på att Robin Söder bara gör mål från ingenstans, utan vi måste prestera bättre nästa match och det kommer att bli en utmaning.

”Söder är jätteviktig”

IFK Göteborg har annars haft det tunt med offensiva spelare och trögt med måslkyttet de senaste matcherna – Benjamin Nygren har sålts till belgiska Genk, Patrik Karlsson Lagemyr är korsbandskadad och borta resten av säsongen och Lasse Vibe dras med skadeproblem.

Glädjen i alla bekymmer var i alla fall Robin Söders två mål mot Örebro, hans femte och sjätte i allsvenskan den här säsongen.

– Det är jätteviktigt, Robin Söder har varit bra för oss hela säsongen tycker jag, och nu på sistone har han också klivit fram som den viktiga målskytten och vunnit poäng efter poäng åt oss. När han gör mål är han en otroligt bra allsvensk spelare och när han inte gör mål är han fortfarande en bra allsvensk spelare, i dag var det otroligt viktigt när vi som lag inte var bra att de här individualisterna kan kliva fram, säger Poya Asbaghi.

Alternativa ersättare i försvaret mot Falkenberg är August Erlingmark som kan flyytas ner från mittfältet, 18-årige Rasmus Wikström och 19-årige Emil Holm.

IFK Göteborg är trots allt fortfarande obesegrat efter uppehållet med två segrar och fyra oavgjorda.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM