Premier League

Jenkinson – den siste att lämna ur ”den brittiska kärnan”

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

19 december 2012 skrev fem lovande unga britter på nya kontrakt med Arsenal.

7 augusti 2019 har de alla gått vidare.

När Carl Jenkinson skrev på för Nottingham under dagen så var det den sista spiken i kistan för Arsene Wengers ”Brittiska framtidskärna” i Arsenal.

I en tid där storstjärnor ryktas vara på väg både åt det ena och det andra hållet för hiskeliga transfersummor så var Carl Jenkinsons flytt till Nottingham en flytt som skedde i skymundan.

Den 27-årige försvararens övergång innebär inte bara ett slut på en lång (må så vara också låne- och skadefylld) tjänst i Arsenal. Den innebär också att den sista komponenten av en klassisk bild nu lämnat Gunners.

Ville bygga kring kvintetten

Vi backar bandet till december 2012.

Dåvarande tränaren Arsene Wenger står stolt bakom fem unga, brittiska, fotbollstalanger. Alla med pennan i hand och redo att skriva på långtidskontrakt med Londonklubben.

– Jag tror att när du har en kärna av brittiska spelare så är det alltid lättare att hålla ihop dem. Planen är att bygga ett lag runt en stark bas av unga spelare för att låta dem utvecklas i klubben, sa den franske tränaren då enligt Daily Mail.

Nu har samtliga fem spelare lämnat klubben.

Längst tid i klubben

Den förste ut var Kieran Gibbs och Alex Oxlade-Chamberlain, som gick till West Bromwich respektive Liverpool augusti 2017. I juli 2018 var det Jack Wilsheres tur att lämna, på fri transfer, till West Ham. Även Aaron Ramsey lämnade på fri transfer till Juventus ett år senare, och nu några månader efter det har alltså även Carl Jenkinson gått vidare.

Inte ens Wenger är kvar – för han lämnade ju förra sommaren efter 22 år i klubben till förmån för nuvarande tränaren Unai Emery.

Jenkinson som vid övergången till Nottingham var den spelare i Arsenals A-trupp som varit i klubben längst tid (sedan 2011) efter att fransmannen Laurent Koscielny lämnat laget dagen innan. Nu är den spanske wingbacken Hector Bellerin, som varit där sedan 2013, den nuvarande Arsenalspelare som varit där längst.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Karlsson: Arsenal fick en smak av framtiden

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Arsenal FC

Arsene Wenger

Jack Wilshere

Aaron Ramsey

Alex Oxlade-Chamberlain