Malmö FF:s varning till konkurrenterna: ”Inte vana bli jagade”

avMichael Wagner

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tre poäng bakom Djurgården, fyra raka kryss och fem straffmissar i följd.

MFF-oro? Gische Molins skickar en varning till lagen före i tabellen.

– De är inte vana att bli jagade, det är tuffare.

Borta mot Häcken fortsatte Malmö FF sin sommartrend som gett bra resultat och utdelning i Europaspelet men krysskramp i allsvenskan.

1–1 mot Häcken var fjärde raka oavgjorda i följd för MFF som även svarade för närmast osannolika femte raka straffmissen i årets allsvenska.

Efter 25 minuter fick Malmö chansen från straffpunkten igen efter att Anders Christiansen gått omkull.

Tränar inte på straffar

Guillermo Molins, som missat en straff tidigare i år i allsvenskan (övriga MFF-sumpare Marcus Antonsson två gånger och Markus Rosenberg en) la upp bollen på straffpunkten.

Finns ert straffacit i bakhuvudet när du kliver fram och ska slå straffen?

– Jag kan bara prata för min egen del, och nej. Jag har missat fyra straffar under hela mina karriär. Det är sånt som händer alla anfallare. Tyvärr har vi en dålig svit med fem raka missade straffar i allsvenskan nu. Alla straffar som inte går i mål är inte bra, men det var en fantastisk räddning han (Peter Abrahamsson) gjorde, säger Molins.

Har ni tränat på straffar?

– Nej, det går inte att få till den nerven under träningarna. Man kan sätta tio i rad under träning, det är något helt annat under match.   Antingen har man det i sig eller inte. Jag kommer både sätta och missa fler framöver, det är så det är, säger Gische.

Anders Christiansen forcerade i stället in 1–0 för gästerna i 57:e minuten innan Häcken kvitterade genom Erik Friberg i 79:e. Hemmalaget hann även med att få en tilldömd straff innan domaren Mohammed Al-Hakim ändrade domslutet efter att ha rådgjort med assisterande domaren.

– Vi kommer inte upp i normal standard. Vi kom ur rytmen när Jon Inge (Berget) blev skadad och det blev inte bättre när vi fick straffen och jag brände den, analyserar Molins.

Varnar 08-lagen

– Vi började andra halvleken bättre, gjorde mål och sedan var det kalabalik i matchen efter det. Det var konstiga domslut till höger och vänster. 

Krysset gör att MFF tappar mark till Stockholmslagen Djurgården och AIK.

Gische Molins är inte orolig:

– Är vi tre poäng bakom? Med elva matcher kvar?

– De är inte vana vid att bli jagade. Det är lite tuffare.

– Det är en helt annan sits att bli jagad än att kunna slå till bakifrån. De får de se upp med, säger Molins med ett brett leende.

MFF:s bäste spelare, Anders Christiansen, är delvis inne på samma spår.

– Vi har haft problem med att göra mål och stänga matcherna, det måste vi göra bättre.  Nu står vi här med fyra raka kryss – det ska vi ändra på. 

– Det är inte acceptabelt att få så dålig utdelning när man spelar i Malmö FF, men tittar man på prestationen så är vi på rätt väg, säger Christiansen.

Laddar Tabell