Förlorad för AIK: ”Osannolikt att vi når en överenskommelse”

Anfallsstjärnan Tarik Elyounoussi, 31, är förlorad för AIK.

På något annat sätt går det inte att tolka beskedet från klubbens sportchef.

– Det är ganska osannolikt att vi når en överenskommelse, säger Björn Wesström.

I början av november kunde Sportbladet avslöja att AIK förlänger avtalet med AIK-ikonen Henok Goitom efter en stark avslutning av säsongen för anfallaren.

När det gäller kollegan Tarik Elyounoussi, vars kontrakt går ut sista december, kommer inte slutresultatet bli detsamma.

På något annat sätt går det inte att tyda AIK-sportchefen Björn Wesström svar om statusen kring den norske landslagsmannen.

Kan inte betala den lönen

– Vi fortsätter att försöka hitta en väg framåt, men jag har sagt hela tiden att jag tror att det blir jättesvårt.

– Tarik går antagligen in i sitt sista stora avtal och att AIK skulle kunna betala det som andra kan är inte troligt. Vi får hoppas på andra faktorer än pengar om han trots det skulle välja AIK, säger Wesström till Sportbladet.

– I nuläget så är det ganska osannolikt att vi når en överenskommelse.

Tarik Elyounoussi
Tarik Elyounoussi

Tittar du på andra spelaralternativ?

– Vi tittar i en prisklass som vi kan ta ansvar för. Det är inte så att vi inte har spelare i truppen. Det är inte troligt att vi går runt dem. Vi tog in Nabil (Bahoui) i somras och han är på många sätt en spelare som kan svara för de kvaliteterna som Tarik har. Det är inte orimligt att vi redan har spelare i truppen som står för hans egenskaper, säger Wesström.

Under 2019 svarade Elyounoussi för 14 mål och ett assist i 29 matcher i allsvenskan och Svenska Cupen – 2018 nio mål och fyra assist på 30 matcher.

Sydkorea nästa?

Enligt Fotbolldirekt ligger en toppklubb i Sydkorea närmast till hands att knyta till sig Elyounoussi som även har bud från föreningar i Förenade Arabemiraten och Saudiarabien.

AIK har även ett halvdussin spelare vars kontrakt går ut efter nästa säsong.

Är ni på väg att förlänga några avtal?

– Inte just nu i dagsläget.

Räknar du med att förlora fler spelare?

– Det vet man aldrig, men marknaden kommer i så fall inte nå AIK förrän fönstret öppnar i januari, säger Björn Wesström.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.