John Terry bestulen på mångmiljonbelopp av ”Instagram-liga”

Publicerad:
Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix

FOTBOLL

Har du någonsin lagt upp en bild på Instagram och ångrat dig? Säkerligen inte lika mycket som fotbollsstjärnan John Terry.

Han må ha fått gott om ”likes”, men det kostade honom även 4,3 miljoner kronor. Inklusive hans sällsynta Harry Potter-kollektion till ett värde av 200 000 kronor.

I vintras lade John Terry upp en bild på Instagram poserandes med sin fru i de franska alperna, något som fick förödande konsekvenser.

Engelsmannen hade just meddelat hela världen att han inte höll sig hemma i sin 50-miljonersvilla i Oxshott och då passade ett gäng tjuvar på att länsa huset på de mest värdefulla gods som kunde hittas, skriver Daily Mail.

Bland fynden fanns väskor och smycken till ett värde på omkring 4,3 miljoner kronor. Den mest häpnadsveckande stölden? Signerade Harry Potter-böcker värderade till drygt 200 000 kronor.

Tjuvarna spenderade 45 minuter inne i Chelsea-legendarens boning och lämnade byggnaden i allt annat än gott skick. När polisen anlände påträffade man skadegörelse som kostade 200 000 kronor att reparera.

Kan få fängelsestraff

”Instagram-ligan”, som de kallas, har nu erkänt inbrottet tillsammans med ytterligare räder runtomkring Surrey och Sussex. Idag ska de få sitt straff, och det mesta tyder på en fängelsedom. Åklagaren kallade det hela ”noggrant planerat och utfört med hänsynslös effektivitet”.

John Terrys ägodelar, inklusive tidigare nämnda Harry Potter-kollektion, har inte hittats.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.