Skröt och jublade – nu kan allt stoppas

avPatrik Brenning

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT NYHETSBYRÅN
Scott Jamieson.

IFK vägrar skicka in sista dokumenten: Skrattade hela vägen till banken

Scott Jamiesons agent ”skrattade hela vägen till banken” efter att 28-åringen fått tillåtelse att lämna IFK Göteborg för australienska Melbourne City.

Men kanske sätter han skrattet i halsen.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren har nu enligt GT valt att pausa affären på grund av utspelet.

Den 20 juni meddelade IFK Göteborg att Scott Jamieson fått tillåtelse att lämna klubben och resa hem till Australien av familjeskäl. Den 3 juli meddelades sedan att 28-åringen fortsätter karriären i Melbourne City. Ett besked som firades stort av spelarens agenter.

”Jag blir förbannad”

”Ler hela vägen till banken. Härligt att vara hemma, mästaren. Vi levererar inte bara på planen utan även utanför den. Ching Ching” skrev bolaget på Instagram.

Ett inlägg som inte tagits emot väl av IFK Göteborg. Sportchefen Mats Gren har nu valt att pausa övergången och vänta med att skicka in de sista dokumenten.

– Jag tänker reda ut det här först. Jag blir förbannad på sättet det har gått till på. "Skrattar hela vägen till banken"... det ser inte bra ut. De behöver ju inte få det att se ut som att de har fått tio miljoner och bara skrattar åt det. Man blir självklart irriterad, säger Gren till GT.

”Vill kolla hur affären gått till”

Mats Gren beskriver för tidningen hur klubbens ”förhandlingsläge var noll” när Jamieson bad att få lämna av familjeskäl. IFK gick därför med på att låta 28-åringen köpa sig ur kontraktet.

Nu vill Gren säkerställa att klubben inte blivit förd bakom ljuset.

– Jag tyckte ju inte det, han köpte ju ut sig. Men sen läste jag Instragram-grejen... Den landade fel. Jag ska absolut inte säga att Scott ljuger om sin familjesituation, för det är allvarliga saker, men jag vill ändå kolla på hur affären med Melbourne City har gått till, säger Gren.

ARTIKELN HANDLAR OM