”Behandlad som kriminell – vägrar träna med dem”

Diego Costas attack mot Chelsea och Conte

Foto: TT
Costa.
FOTBOLL

Diego Costa är utfryst i Chelsea.

Nu går spanjoren till motattack mot klubben och Antonio Conte.

– Chelsea har behandlat mig som en kriminell, säger Costa.

I fjol var Diego Costa, 28, en av Chelseas nyckelfigurer när laget vann Premier League-titeln i överlägsen stil.

Men trots anfallarens 20 mål var han inte längre önskvärd i somras.

Detta sedan italienske tränaren Antonio Conte – via ett sms – förklarat att han inte ville ha kvar Costa i klubben.

– Jag fick bara ett enkelt litet sms på min mobiltelefon från Conte där han skrev att han inte räknar med mig nästa säsong. Han tycker att jag har varit dålig i år – det är en skam, sa Costa själv då.

”Behandlad som en kriminell”

Och nu har Costa på nytt uttalat sig om situationen i Chelsea.

Anfallaren är portad från att träna med Chelseas seniortrupp eller ha någon som helst kontakt med sina lagkamrater och tränar i stället på egen hand i hemlandet Brasilien.

– Chelsea har behandlat mig som en kriminell och jag tycker inte att det är rättvist. Efter allt jag har gjort förtjänar jag inte att bli behandlad så. De vill att jag ska träna med reservlaget, men jag vägrar. Jag är inte kriminell och har inte gjort något fel. Så om de vill fortsätta bötfälla mig – gör det. Jag kan stanna i Brasilien och låta mitt kontrakt löpa ut utan lön, säger Costa i en öppenhjärtig intervju med Daily Mail.

”Respekterar inte Conte som person”

Samtidigt väljer Costa att ge en stor känga mot Conte.

Den 28-årige anfallaren, som säger att han vill få igenom en flytt till Atletico Madrid, beskriver tränaren som en människa utan karisma.

– Hans idéer är väldigt tydliga och klara. Jag har sett vilken person han är nu, han har sig egna tankar och det ändras inte. Jag respekterar honom som en bra tränare, men som person? Nej, inte alls. Han är ingen tränare som står nära sina spelare, han är väldigt distanserad och saknar karisma, säger Costa.

ARTIKELN HANDLAR OM