10 000 sålda Neymar-tröjor – efter en dag

avPelle Strandman

Neymar kostade Paris Saint-Germain 2,2 miljarder kronor.

Men redan nu har brasilianaren börjat betala tillbaka.

Endast en dag efter att övergången blev officiell har över 10 000 nya Neymar-tröjor sålts i PSG-shopparna.

På torsdagskvällen blev Neymar officiellt klar för PSG och dagen därpå gjorde han sin första träning i den franska huvudstaden.

Och även om den 2,2 miljarder dyra stjärnan inte har hunnit matchdebutera har han redan börjat betala tillbaka efter fotbollshistoriens saftigaste spelarövergång.

Tidigt spekulerades det om hur mycket pengar PSG skulle kunna dra in på försäljning av Neymar-tröjor.

– Den här övergången saknar motstycke i Frankrike. Neymar är den störste stjärnan som någonsin värvats till Paris Saint-Germain. Men om jag ska jämföra den med något, eftersom vi aldrig upplevt sådana här händelser i Frankrike, så skulle jag jämföra den med när Zlatan Ibrahimovic presenterades – multiplicerat med tio, sa händelsespecialisten Philippe Darbois till franska 20 Minutes.

Och helt fel ute verkar han inte vara.

Högt tryck på matchdagen

Nu skriver franska nyhetsbyrån AFP att hela 10 000 matchtröjor har sålts med Neymars namn och nummer 10 på ryggen – efter bara 24 timmar.

I snitt uppges varje tröja ha kostat 100 euro. Med andra ord har rekordvärvningen redan resulterat i tröjförsäljningar för runt tio miljoner kronor.

Och försäljningen lär inte minska på ett tag.

Neymar missar visserligen Ligue 1-premiären hemma mot Amiens – men trots det lär trycket på att införskaffa spelarens matchtröja vara så högt att shopparna vid arenan Parc des Princes och på avenyn Champs Elysees endast kommer tillåta ett köp per person.

Matchen börjar klockan 17.15.

ARTIKELN HANDLAR OM