AFC Eskilstuna

Klart: Engelsman ny tränare för jumbon

Av: 

Simon Norberg

Nästa gång AFC firar ett mål är det Michael Jolley som står vid sidlinjen.
Nästa gång AFC firar ett mål är det Michael Jolley som står vid sidlinjen.

FOTBOLL

Michael Jolley har presenterats som AFC Eskilstunas nya tränare.

Orsaken till varför allsvenskan blev en engelsk tränare rikare? Graham Potter.

– Vid något tillfälle borde jag ringa och tacka honom, säger Jolley.

Den 28 maj fick Pelle Olsson sparken från AFC Eskilstuna efter endast fyra inspelade poäng och noll segrar på elva matcher.

I den sista matchen innan sommaruppehållet, 1–3-förlusten mot AIK, leddes laget av klubbens hjälptränare Jesper Norberg.

Men nu har den allsvenska tabelljumbon en ersättare på plats.

”Försöka hålla oss kvar”

På en presskonferens under tisdagen presenterades engelsmannen Michael Jolley, 40, som ny huvudtränare. Ett namn som det spekulerats om en längre tid.

Uppdraget: att leda klubben ur krisen och rädda kontraktet.

– Jag älskar utmaningar och på kort sikt har vi stora utmaningar framför oss, men utmaningen är spännande och vi ska kämpa och försöka hålla oss kvar i ligan. Om jag trodde det var ett omöjligt uppdrag hade jag aldrig satt mig på planet från England, säger AFC:s nya tränare till Sportbladet.

Jolley kommer närmast från Premier League-klubben Burnelys U23-lag, där han huserat sedan juli 2014. Han har tidigare även tillhört Crewe Alexandra, Nottingham Forest och Crystal Palace.

Hyllar Graham Potter

I och med 40-åringens inträde i allsvenskan finns det nu två engelska tränare i ligan.

Jolley menar att Östersunds tränare, Graham Potter, är största orsaken till att han överhuvudtaget hade möjligheten att själv komma hit.

– Jag coachade själv emot Graham för några år sedan i England. Vid något tillfälle borde jag ringa och tacka honom, för jag är säker på att hans framgångar (med Östersund) är en stor orsak till varför jag är här. Han har skapat ett väldigt gott rykte för engelska tränare i Sverige.

Kontraktet med AFC är skrivet på 2,5 år och Jolleys första match med klubben blir mot Malmö FF i omstarten den 1 juli på Swedbank stadion.

AFC har i dagsläget sju poäng upp till GIF Sundsvall på säker mark.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AFC Eskilstuna

Pelle Olsson

Allsvenskan i fotboll