Konkursansökan – från egna spelarna

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Fredrik Holster.
FOTBOLL

En konkursansökan mot Assyriska FF har lämnats in till Södertälje Tingsrätt.

Initiativtagare? Flera av klubbens tidigare spelare, som via sitt fackförbund ”Unionen” väljer att agera.

– Jag upplever att klubben kanske inte har gjort rätt för sig. Därför har jag och ett antal spelare till vidtagit åtgärder, säger Fredrik Holster till Sportbladet.

Assyriska FF är i ekonomisk kris.

Redan i somras rapporterade Länstidningen i Södertälje att flera av lagets spelare och ledare inte fått sina löner utbetalda och att klubben har en skuld hos kronofogden på över 1,5 miljoner kronor.

– Det är en jävligt jobbig situation för alla, sa dåvarande sportchefen Joel Riddez till LT då.

Krisen förvärrades ytterligare när Assyriska i november månad förlorade nedflyttningskvalet mot Norrby IF och således degraderades till division 1.

”Inte gjort rätt för sig”

Sportbladet kan nu avslöja att ett antal spelare – som efter säsongen lämnade klubben – har skickat in en konkursansökanansökan mot Assyriska FF, via sitt fackförbund ”Unionen”.

Ansökan inkom till Södertälje Tingsrätt i går, torsdag.

– När man skriver kontrakt så måste man göra rätt för sig. Det gäller både från spelarens sida och från klubbens sida. I det här fallet upplever jag att klubben kanske inte har gjort rätt för sig. Därför har jag och ett antal spelare till vidtagit åtgärder, bekräftar 28-årige mittfältaren Fredrik Holster, som numer tillhör Åtvidaberg.

Holster bekräftar att missnöjet till stor del handlar om uteblivna löner.

– Det har ju varit problem under en längre period. Det var mycket snack om ekonomin redan förra året, så det är egentligen inget nytt, bara att det nu har kommit till en högre instans, säger han.

Hur gick funderingarna innan ni bestämde er för att agera?

– Min tanke gick i alla fall så här: Vi har ett rättssystem som är tänkt att fungera, om det då finns hjälp att ta så tycker jag att man ska utnyttja det systemet. Det är inte svårare än så. Sen att gå så här långt … det är väl inte direkt det första man gör. Men som sagt, det har varit en lång process bakom detta som gjort att det inte längre fanns några andra alternativ.

Vad har ni för förhoppningar med konkursansökan?

– Att man ska få det man har rätt att få. Det som står i ens kontrakt. Det är min förhoppning. Sen får vi se vad det här leder till, säger Holster.

”Inga kommentarer”

Sportbladet har sökt flera representanter från Assyriskas tidigare, samt nya, styrelse.

Sportchef Bobil Minasson är hittills den ende som fortfarande är aktiv inom klubben, som har svarat.

– Men jag har inga kommentarer till det här. Jag sköter bara det sportsliga. Handlar det om ekonomin så får du ta det med styrelsen.

Men som sportchef, hur ser du på att tidigare spelare ansöker om konkurs för föreningen?

– Jag har inga kommentarer till det över huvud taget, säger Minasson.

Han hänvisar till nye ordföranden Sargon Demirdag, som Sportbladet söker, hittills utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM