Här berättar Kim Källström att han slutar

avFredrik Jönsson

Kim Källström, 35, avslutar fotbollskarriären.

Det bekräftade han på dagens presskonferens.

– Jag sitter här som en tacksam man i dag, säger han.

1 av 13 | Foto: Björn Larsson Roswall / TT / TT NYHETSBYRÅN

Inför allsvenskan 2017 värvade Djurgården hem Kim Källström. Efter 14 år som utlandsproffs valde mittfältaren att återvända till Dif.

Efter ett år i Djurgården väljer Källström att avsluta sin karriär. Han var tårögd när han meddelade sitt beslut.

”En lång och fin karriär”

– Som ni förstår har Djurgården och jag kallat till den här presskonferens för jag tänker meddela att jag slutar min karriär som fotbollsspelare. Ett stort beslut, jag har haft en lång och fin karriär. Jag är stolt och glad, jag har fått uppleva enormt mycket. Jag sitter här som en tacksam man i dag. Det är ett privilegium att kunna ta det här beslutet, säger Kim Källström och fortsätter:

– Jag känner att jag är färdig, jag har gjort det jag har kunnat uträtta på en fotbollsplan. Jag tycker fortfarande det är kul att spela matcher på helgen. Men för att nå dit måste man lägga ner ett jobb och jag känner att jag saknar den kraften. Jag har respekt för Djurgården som förening, alla supportrar som reser runt och följer oss.

Kim Källström, 35, återvände till Djurgårdens IF inför säsongen.Han var med och förde Dif till en tredjeplats i tabellen.

Sportchefen Bosse Andersson:

– Det är klart att det är känslomässigt att Kim väljer att avsluta sin fotbollskarriär. Vi är otroligt stolta att han gör det i blårandiga djurgårdströjan, säger han.

Fortsätter som expert

Källström ska fortsätta som expert i Discovery. Annars ser han fram emot att få umgås med familjen.

– Det som är härligt med att ta det här beslutet är att jag är klar med det här, jag har inget som väntar på mig nästa år. Jag har mitt avtal med Discovery, det är något jag tänker fortsätta med. Förutom det vet jag inte. Det ska bli skönt att få en ledig helg och spendera tid med familjen, inte behöva gå upp och åka på träning varje dag. Det är ett avstamp mot framtiden, säger Källström.

Mittfältaren har många minnen från karriär.

– Det finns så otroligt mycket härliga minnen. På flygplatsen när jag kom tillbaka lever kvar väldigt färskt i minnet, det var fantastiskt. Första riktiga landskampen kändes så stort när man insåg hur fint det var att spela med svenska landslaget. Jag känner stolthet att jag var kvar i landslaget så länge och spelade så många landskamper för Sverige. Landslaget är nog det största till slut, säger Källström.

– Det har mer än motsvarat mina förväntningar. Jag skrev på ett avtal som var i två år, men jag fokuserar på att det blir ett år. Jag fick avsluta min karriär på bästa sätt. Jag ser det bara som ett jättelyckat år och ett härligt avslut på min karriär. Det kändes inte som jag skulle avsluta i Djurgården. Men så blev det så, och det blev så himla bra. Det är så mycket enklare att kliva av när det blev ett bra avslut.

ARTIKELN HANDLAR OM