Fotboll

Elitspelare togs av polis – efter fest på nattklubb

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

”Det är klart olyckligt”

Utslängd från McDonald’s – och förd till polisarrest i handfängsel efter bråk med ordningsvakter. Festkvällen i Växjö slutade inte som den svenske elitfotbollsspelaren hade tänkt sig.

– Det är klart olyckligt, säger en lagkamrat.

Här börjarde spelarens festkväll som slutade i arresten.
Här börjarde spelarens festkväll som slutade i arresten.

Fotbollsspelaren, med landslagsmeriter, var på lördagen ute i Växjö för att roa sig. Enligt källor till Sportbladet började festkvällen på det populära utestället Grace Night Club. Men det var först efteråt, på McDonald’s, som problemen började. Fotbollsstjärnan hamnade i bråk med personer inne på restaurangen.

”Lydde inte order”

– Mannen uppträdde störande och avvisades av en ordningsvakt, säger Henrik Jonasson, vakthavande befäl på Kronobergspolisen.

– Men han lydde inte order och bråket fortsatte utanför. Polisen kallades dit och han fördes till polisarrest för att ha stört den allmänna ordningen enligt polislagens paragraf 13.

Klockan var då halv tre på natten. Polisen satte handfängsel på fotbollsspelaren som fick sitta

i arresten i en och en halv timme innan han släpptes på fri fot.

”Klart olyckligt”

Sportbladet pratade på lördagskvällen med en lagkamrat till 23-åringen.

– Han var ledig i helgen så det var inget konstigt att han gick ut på krogen. Men det är klart olyckligt att det slutade så här.

Hur kommer klubben agera?

– Det är inget jag vet något om. Men jag kan inte fördöma honom på något sätt. Vi är fotbollsspelare, inga maskiner. Vi måste också få göra misstag utan att konsekvenserna blir för stora. Men det är naturligtvis inte bra.

Sportbladet har vid upprepade tillfällen sökt fotbollsspelaren utan framgång.

Andra skandaler

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!