Fotboll

”Armen – ett vapen”

Av: 

David Tanentsapf

FOTBOLL

Toivonen riskerar tre matchers avstängning: "Det var inte utvisning"

Drömmål och drömassist.

Sen fick Ola Toivonen rött kort av domaren Pieter Vink, som anklagade svensken för att använda ”armen som ett vapen”. Anfallaren riskerar nu tre matchers avstängning.

– Tv-bilderna visar tydligt att det inte var utvisning, säger Ola Toivonen till Sportbladet.

Det blev två matchers avstängning för Ola Toivonen efter utvisningen mot Volendam.
Det blev två matchers avstängning för Ola Toivonen efter utvisningen mot Volendam.

Ola Toivonens söndag blev minst sagt dramatisk.

Han inledde bortamatchen mot tabelljumbon Volendam med att vackert skruva in 1–0 till PSV på frispark redan efter åtta minuter.

En knapp halvtimme senare orsakade han en straff som betydde 2–2.

I inledningen av den andra halvleken låg han bakom PSV:s 4–2-mål, med bollen på högerkanten tunnlade han en hemmaförsvarare och passade perfekt till en fristående Edison Méndez som styrde upp bollen i nättaket.

”Kanske en hand...”

Men efter 53 minuter tog Ola Toivonens match slut. Domaren Pieter Vink blåste av svensken i en nickduell eftersom han ansåg att han använt armen och plockade upp det röda kortet direkt.

– Jo, det var händelserikt. Men vad ska jag göra? Domaren har sin pipa och jag får följa den. Det var kanske en hand i ansiktet, men det var absolut inte avsiktligt. Domaren kanske tror jag använder armbågen, jag vet inte. Men tv-bilderna visar tydligt att det inte var utvisning, säger Ola Toivonen.

Tv-bilderna stödjer Ola Toivonens analys, situationen ser mycket riktigt ganska harmlös ut. Men domaren Pieter Vink står fast vid sin bedömning.

– Det var korrekt. Min slutsats är att Toivonen använder armen som ett vapen, säger han till De Telegraaf efter matchen.

Eftersom Toivonen fick rött kort direkt ska händelsen utredas av det holländska fotbollförbundet. Han kan bli frikänd, men riskerar också att stängas av i upp till tre matcher. I så fall missar han toppmatchen mot seriesuveränen AZ i helgen.

– Jag hoppas att kortet stryks. Jag vill verkligen inte missa AZ-matchen. Särskilt inte när jag är i så bra form, det hade varit jobbigt, säger Ola Toivonen.

Isak i PSV-målet

Formen, du har verkligen fått en drömstart i PSV. Hur förklarar du det?

– Jo, det har gått över förväntan, även om vi inte precis mött de bästa lagen. Ett mittenlag och två nedflyttningsgäng. Men jag har kommit jättebra in i gänget och allt känns positivt. Andreas har hjälpt mig en hel del, inte i spelet, men utanför. Jag har sluppit vara ensam, blivit ditbjuden på mat och så.

Andreas är ingen annan än landslagsmålvakten Andreas Isaksson. Han stod hela matchen i går för PSV som till slut vann med 5–3.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!