Hälsas välkommen – och hyllas i Spanien

FOTBOLL

Super-svensken hyllas av Henry

1 av 3

BARCELONA. Zlatan kommer behöva plugga spanska i sin nya klubb.

Men kanske borde spanjorerna också plugga en gnutta svenska.

När storvärvningen skulle hälsas välkommen på sitt eget språk blev det med den obegripliga hälsningen "Var så god Zlatan".

Innehållet i dagens upplagor av de Barcelonabaserade sporttidningarna El Mundo Deportivo och Sport domineras, precis som den senaste veckan, av Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan på förstasidorna

Båda tidningarna har svensken på förstasidan med rubrikerna ”Bekräftat – Ibra är klar för Barça” (Sport) respektive ett stort ”JA!” följt av ”Zlatan, den dyraste värvningen i Barcelonas historia, skriver på för fem år” (El Mundo Deportivo). Sport har ändrat sin nätupplagas rubrik till ”Välkommen Zlatan” på svenska – men så stod det inte från början.

Stortidningen Sport skolkade sannolikt från svensklektionerna och har aldrig brytt sig om att förstå en Ingmar Bergmanfilm på originalspråk, för när allt de ville skriva var ett enkelt välkomnande blev det i stället ett "var så god Zlatan".

Hyllas av Henry

FC Barcelona är just nu på träningsläger i London. För ett par timmar sedan var det presskonferens med Thierry Henry. Då passade han på att hylla sin nya lagkamrat.

– Ibra är mycket bra. Jag såg honom med Arsenal därför att klubben ville värva honom som ung. Han har gjort otroliga saker i Europa. Han har allt som krävs för att spela i England, Italien eller Spanien, säger Henry.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga