Zlatans nya lyxåk

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

CASTELLOLì. Barcelonas bilförare får se upp. Nu är Zlatan Ibrahimovic på banan och han är utrustad med en splitterny jättebil.

I går provkörde Barcelonas spelare Audis nya modeller.

– Jag skulle inte byta det mot en match på Camp Nou, men jag har haft väldigt kul i dag, säger Zlatan till Audi TV.

Zlatan fick ny bil.
Zlatan fick ny bil.

Det tyska bilmärket är en av FC Barcelonas samarbetspartners och genom sponsorkontrakt är spelarna bundna att köra deras bilar vid alla officiella evenemang med klubben. Zlatan Ibrahimovic har inte haft tid att skaffa sig någon ny bil och har synts på klubbens träningsanläggning i en Italien-registrerad Mercedes.

Men i går var det dags.

Audi arrangerade frivillig provkörning och bortleasning av sina nya modeller och Zlatan Ibrahimovic, som sedan många år har ett brinnande bilintresse, tog tillfället i akt att testa banan i katalanska Castellolí.

Zlatan och Messi rattade bäst

Först fick Barcelonaspelarna en teorigenomgång, därefter visade Zlatan tillsammans med sin co-pilot Maxwell, vad han kan bakom ratten. Bilarna var utrustade med walkie talkies för att spelarna skulle kunna utmana varandra i kördueller och liksom på Camp Nous gräs var Zlatan och anfallskollegan Leo Messi bland lagets absoluta eleganter även bakom ratten.

Som tack för besväret får Barcelonaspelarna leasa en valfri Audi-modell i ett år. I Zlatan Ibrahimovics fall föll valet på en svart Q7, med gott om plats för hela familjen Ibrahimovic/Seger. Johanna Frändén

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN