Linderoth redo för comeback

Öppnar för fortsatt landslagsspel

Flera stjärnor ur de gamla gardet har deklarerat att de har spelat färdigt i det svenska landslaget efter Lars Lagerbäcks avsked.

Men 30-årige Tobias Linderoth fortsätter.

– Men jag är inte där ännu, säger Linderoth till Sportbladet.

Tobias Linderoth.
Tobias Linderoth.

Tobias Linderoth är på väg tillbaka efter sina stora skadeproblem. Höftskadan följdes av en meniskskada i vänster knä men nu är 30-åringen redo för comeback för sitt Galatasaray.

– Jag är aktuell för att sitta på bänken i nästa match. Jag tror inte att jag klarar 90 minuter men jag spelade två träningsmatcher under uppehållet. Då blev det en timme i den ena och en halvlek i den andra så det ska jag nog kunna spela.

”Synd att Lasse lämnar”

Samtidigt som mittfältaren kört rehabträning i Turkiet har mycket hänt hemma i Sverige. Lars Lagerbäck har lämnat landslaget och flera spelare säger sig vara osäkra på en fortsättning.

– Det är klart det är trist men det är sådant som sker efter ett kval där man inte tagit sig vidare. Jag har haft en bra tid med Lasse och Roland och det är synd att de lämnar.

”Har en bit kvar”

Men Linderoth säger att han inte har gjort sitt i det svenska landslaget. Mittfältaren utesluter inte nya landslagsäventyr om bara kroppen tillåter.

– Men jag är inte där ännu. Det känns som jag har en bit kvar. Just nu tänker jag bara på att komma tillbaka i bra form och göra bra ifrån mig i klubblaget jag spelar för.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN