Zlatan Ibrahimovic

Eriksson: Kommer det bara ett bra bud har Zlatan gjort sitt i Barcelona

FOTBOLL

BARCELONA. Pep Guardiola pratade och pratade, men utan att säga så mycket.

Efter dagens presskonferens är känslan fortfarande densamma – kommer det bara ett bra bud har Zlatan Ibrahimovic gjort sitt i FC Barcelona.

Ciutat Esportiva Joan Gamper, FC Barcelonas mäktiga anläggning strax utanför Barcelona. Säsongens första presskonferens med tränaren och Barcelonaikonen Pep Guardiola. Omkring 70 närvarande journalister i den tryckande hettan. Luftkonditioneringen hjälper bara till viss del. Till skillnad från svenska pressträffar sänker aldrig fotograferna här kameran. När Pep ler, det gör han ofta, smattrar det extra mycket. Det pratas nästan uteslutande katalanska, som klart skiljer sig från spanska.

En rad frågor ska avhandlas: Cesc Fábregas, nyförvärvet Adriano, Chygrynskiy, Peps nya kontrakt, David Villa, VM-guldet, José Mourinho, Iniestas mål och Henrys avsked. Och så förstås Zlatan Ibrahimovics framtid.

Sa aldrig att Zlatan stannar

Under förmiddagen träffades Pep och Zlatan på tränarens kontor. De snackade i 45 minuter, men Pep vill inte berätta vad som sades (”Det stannar mellan oss”). Men Pep fick ur sig följande:

– Jag har inte sagt att han ska säljas. Zlatan gjorde det mycket bra i fjol. Men Ibra bestämmer själv vad han vill göra. Han och agenten bestämmer vad som är bäst för Zlatans framtid.

Pep sa aldrig uttryckligen att han vill att Zlatan stannar. Om han har meddelat Zlatan att han vill satsa på honom så kunde han väl berättat det på presskonferens så att det blir slut på alla spekulationer. Men Pep gjorde inte det.

Så det enda vi nu vet efter 60 minuter med Pep som vi inte visste innan är att det ”är upp till Zlatan och hans agent att bestämma”.

Spekulationerna fortsätter

Så spekulationerna lär fortsätta. Och agenten Mino Raiola lär fortsätta sitt jobb att hitta en lösning åt sin klient. Kommer det bara ett bra bud som FC Barcelona accepterar och Zlatan får en fet lönecheck så är saken klar. Då slipper David Villa konkurrens i Barcelonas anfall och Zlatan kan få bli den största stjärnan i ett annat lag, precis som han vill.

I taxin på vägen hit frågade chauffören var jag kommer ifrån.

– Sverige? Då kan du ta med dig Ibrahimovic hem. Han är för långsam för Barcelona och inte speciellt omtyckt här. Han var riktigt dålig i fjol.

Nej, Zlatan var inte dålig i fjol, han gjorde en fullt godkänd debutsäsong. Men det är uppenbart att han inte vill spela andrafiolen bakom Villa i höst. Därför tror jag att det snart kan bli ett klubbyte. Om nu bara alla pusselbitar faller på plats.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Zlatan Ibrahimovic

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic