Utbuade – trots lika mot VM-trean

avPatrik Brenning

”Jag är stolt över grabbarna”

Efter 1-4 i EM-kvalet mot Holland började många tvivla på Erik Hamréns nya landslag.

Mot Tyskland fick förbundskaptenen en liten revansch och imponerade defensivt i den mållösa matchen mot VM-trean.

Trots det buades det svenska laget ut efter matchen.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd med vår insats, säger Erik Hamrén till TV10.

Det var visserligen ”bara” en träningsmatch och långt ifrån samma tyska lag som tog brons vid mästerskapet i somras. Men Sveriges insats imponerade, framförallt defensivt, och laget klarade 0-0. Trots det buade publiken i Göteborg ut laget vid slutsignalen.

”Var en del burop”

– Det var en del burop på läktaren. Men vi möter ett av världens genom tiderna bästa landslag. Vi ville se om vi lärt oss läxan från Holland och kunde täppa till vilket jag tyckte att vi gjorde, säger Anders Svensson.

– Det är klart att vi kan ha bättre anfallsspel men när vi åkt på en sådan smäll och får möta ett så bra lag igen är det viktigt att göra en bra insats. Jag är stolt över grabbarna. Vi håller nollan mot ett ruskigt bra lag.

Det skakiga försvarsspelet från Hollands-matchen var som förbytt och Tyskland hade svårt att skapa några riktiga farligheter mot Andreas Isaksson i det svenska målet. Bayern-anfallaren Mario Gomez var framme vid ett par tillfällen men de få avsluten räddades av Isaksson.

Sverige, utan Zlatan Ibrahimovic som vilades efter hårt matchande, var också uddlöst framåt. Ola Toivonen hade ett par avslut men byttes ut efter 67 minuter mot Marcus Berg som inte heller han hade någon större lycka på Ullevi.

Även allsvenske skyttekungen Alexander Gerndt fick ett par minuters spel i slutskedet.

”Mer boll mot Holland”

Sveriges lag var mer defensivt balanserat än mot Holland med Wernbloom bakom Toivonen i ett mer rakt femmanna-mittfält. Det gav också önskad stabilitet bakåt framför mittbackarna Daniel Majstorovic och Andreas Granqvist.

Välkomna besked för Erik Hamrén efter storförlusten mot Holland och ett skönt kvitto inför det fortsatta EM-kvalet.

– Vi försökte spela vårt spel offensivt och defensivt. Mot Holland kanske vi hade mer boll än i dag men det är så matchen gestaltar sig. Vi kan inte tro att vi ska kunna dominera hela tiden. Jag är väldigt, väldigt nöjd med vår insats, säger Erik Hamrén.

ARTIKELN HANDLAR OM