Hoppet – en förlust

FOTBOLL

Anfield stöttar Chelsea för att slippa se rivalen United bli mesta mästare

Foto: Idag får Chelsea extra support av Liverpools hemmafans. Bilden är ett montage.

Utslagna ur Europa League och tappat hopp i England.

Då hoppas Liverpools fans på en förlust mot Chelsea.

– Jag förstår fansen, men vi kommer att försöka vinna, säger Liverpools tränare Rafa Benitez.

Liverpool har vunnit 18 engelska ligatitlar.

Ärkerivalen Manchester United lika många.

Därför hoppas många av fansen på att Liverpool förlorar dagens hemmamatch mot Chelsea så att gästerna från London kan hålla undan för United i ligatoppen.

”Fortfarande chansen”

Liverpool och Chelsea har utvecklat en stark rivalitet på senare år – och att fansens sympatier finns samlat i ett läger i dagens match är, minst sagt, unikt.

– Vi har fortfarande chansen att sluta bland de fyra bästa så vi måste fortsätta kämpa och vinna våra två sista matcher, säger Rafa Benitez enligt TT.

Men efter Tottenhams och Manchester Citys segrar över Bolton respektive Aston Villa i går ter sig fjärdeplatsen allt mer avlägsen för Liverpool. Och frågan är hur angelägna fansen är att se sitt lag kriga ner Chelsea och ge Manchester United chansen att ta över titeln som den mest segerrika i historien.

– Att hjälpa United vinna titeln skulle vara det slutgiltiga förfallet. För första gången på 45 år vill jag faktiskt att vi ska förlora, skriver signaturen Jaffod på Liverpoolforumet redandwhitekop.com.

Lampard: En svår match

Chelseaspelarna själva tror å andra sidan inte att fansens tveksamhet inför matchen ska påverka hur Liverpoolspelarna uppträder i den.

– Alla som åker till Liverpool förstår att det är en svår match oavsett vilket skede av säsongen man befinner sig i, säger Chelsea-mittfältaren Frank Lampard till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM