SVT: Vi kan inte arbeta på Råsunda

Protestbrevet till AIK: ”Det finns en frustration”

Vänder tv ryggen AIK-spelarna har inte dykt upp i TV4:s studio efter matcherna. Nu vädjar även SVT till laget om att ställa upp.
Vänder tv ryggen AIK-spelarna har inte dykt upp i TV4:s studio efter matcherna. Nu vädjar även SVT till laget om att ställa upp.

Efter TV4:s bojkott riktar nu även SVT kritik mot AIK.

I ett brev undertecknat reportern Ola Bränholm protesterar kanalen mot Solnaklubbens mediehantering.

– Vi sänder Fotbollskväll och har avtal att nyhetsbevaka allsvenskan. Då vill vi också kunna bedriva vårt jobb. Det borde även ligga i deras intresse, säger Bränholm.

Ola Bränholm.
Ola Bränholm.

TV4 har haft svårt att få AIK-spelare till sin studio under sändningarna av Tipslördag och har inlett en bojkott av klubben. Nu riktar även SVT, genom reportern Ola Bränholm, kritik mot AIK. I ett brev till tränarna Mikael Stahre och Andreas Alm samt kommunikationschefen Sophie Josefsson beklagar Bränholm situationen på Råsunda.

– Jag skrev brevet för att jag upplever att Råsunda är den arena som oftast är svårast att arbeta på. Jag förstår inte varför det ska behöva vara så, säger Bränholm.

”Hör till kutym”

SVT bad om en intervju med Mikael Stahre, Dulee Johnson eller Martin Mutumba efter AIK:s match mot Häcken. Stahre hänvisade till ”efter presskon­ferensen” och SVT fick beskedet att varken Johnson eller Mutumba kunde ställa upp.

– Då insåg jag att vi inte skulle hinna med någon intervju. Vi sänder Fotbollskväll och har avtal att nyhetsbevaka allsvenskan. Då vill vi också kunna bedriva vårt jobb. Det borde även ligga i deras intresse att synas i Sportnytt med runt en miljon tittare. Det hör till kutym att alltid göra intervjuer efter matchen men i går (läs lördag) ville inte AIK.

Bränholm skriver i brevet:

”Precis som ni vill göra ert jobb på plan vill vi göra vårt runtom, hoppas att detta skall fungera enklare i fortsättningen, tyvärr finns en viss frustration bland många av mina kollegor att jobba just på Rå­sunda.”

”Ska ta en dialog”

Kritiken förvånar AIK.

– Vi brukar få väldigt mycket beröm från matchdelegater så jag känner inte riktigt igen mig i kritiken. Det var tidsramar som inte riktigt hölls i lördags och det är jättetråkigt. Ibland misslyckas vi men vi kommer att ta en dialog med SVT och en dialog internt för att se till att det här ska fungera i fortsättningen, säger klubbens kommunikationschef Sophie Josefsson.

Nu hoppas SVT på bättring.

– Det vi kräver efter en match är tre frågor. Det är en minut. Det tycker jag att de borde kunna bjuda svenska folket på. Det jag frågar om är en kort insats men de ägnar mer tid åt att inte behöva komma dit än det hade tagit dem att komma dit.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN